Ajax

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
03-02-2018 10:15 Ajax RKC

AJAX NEEMT KOPPOSITIE OVER VAN RKC 10-3

Ajax moest tegen RKC en dat was op voorhand een moeilijke tegenstander want de RKC.ers waren de kampioen van de A2 poule en waren vorige week goed gestard tegen Roda en de trotse lijstaanvoerder . Gelukkig was Ajax weer compleet en had Marvin zijn plaats onder de lat weer ingenomen ,dus Semm nam zijn plaats weer in op het middenveld .Teun en Mikail vormde de verdediging , Tygo werd iets naar voren geschoven zodat hij Egehan en Stijn van aanvallende mogelijkheden kon voorzien. .Ajax begon sterk maar RKC was niet bang en streed voor iedere bal en was niet ongevaarlijk .Toch zou Ajax op 1-0 komen na een mooi één tweetje tussen Semm en Egehan onhoudbaar voor de RKC doelman even later was het Stijn die Ajax op 2-0 schoot na een mooie solo langs de zijlijn .Maar Rkc was niet voor niets de kampioen uit de A2 poule en kwam verdiend terug tot 2-1. Ajax wist dat het niet mocht verslappen het was Egehan die er na een mooie solo 3-1 van maakte 2 minuten voor rust kwam Ajax door Mikail op 4-1 na goed doorgaan ,maar Rkc gaf niet op en dat maakte de Ajax coaches in de rust Ajax duidelijk dat Ajax meer moest proberen over te spelen en de ruimte te zoeken , Rkc gaf echter niet op en kwam pal na rust terug tot 4-2 na een prachtig doelpunt .Ajax ging verder naar voren wat ook gevaar bracht en Marvin moest attent blijven in de goal net als Teun en Mikail die verder mee naar voren ging maar Semm nam dan zijn plaats in ,het was dan ook Mikail die Ajax na een mooie solo op 5-2 schoot Rkc kwam terug tot 5-3 , Maar Ajax raakte niet in paniek en 5 minuten later was 7-3 door Egehan de koek was nog niet op want het was Mikail die net als Egehan een echte hatrick scoorde. 9-3 De scheidsrechter keek al op zijn horloge toen Tygo ook een duit in het zakje deed en de de 10-3 binnenschoot ,Rkc hoeft zich niet schamen want het bood knap tegenstand aan een goed spelend Ajax ,klasse jongens .(MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS MIKAIL AYDIN ,KLASSE MIKAIL ) Ajax gaat eerst karnaval vieren om op 24 februari de strijd aan te gaan tegen Fortuna . allemaal een fijne vakantie en karnaval .jullie trotse tevreden en optimistische leiders (ster) Marita, Anton en Jan
Door: Jan van Hooft , 03-02-2018 00:00