Ajax

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
06-10-2018 10:15 AJAX FC Groningen

AjAX NEEMT 2E PLAATS OVER VAN FC GRONINGEN NA 3-1 WINST .PEN 3-2

Ajax ontving FC Groningen in de Arena op een zonnige herfstdag , De Ajaxieden en Groningers waren van plan om er een mooie wedstrijd van te maken , Ajax wilde graag Groningen van de 2e plaats verdringen en Groningen wilde koste wat kost de 2e plaats vasthouden en als het even kon zelfs versterken om in de buurt van Vitesse te blijven dus ontstond er een schitterende wedstrijd. Ajax begon sterk en speelde goed over ,maar ook Groningen liet zien tot veel in staat te zijn ,want Groningen kwam binnen drie minuten op een 0-1 voorsprong .Ajax echter deed er nog een schepje bovenop en was dichtbij de 1-1 maar de Groningers zagen de bal tot opluchting van al wat Groningen een warm hart toe draagt net langs gaan . Hier waren twee teams aan het werk die niet wilde verliezen Roel stond weer sterk te keepen ,Tim en Rick verdedigde sterk ,Jesper en Cas beheerste het middenveld en voorin stonden daar Siem en Finn die voortdurend een plaag waren voor de Groningers ,na 17 minuten was het Cas die de bal door de Groningse verdediging kreeg en Jesper was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten ,. De rust brak dan ook aan met een gelijke stand . Na de rust een peptalk , gingen de teams verder waar ze gebleven waren het was een echte thriller ,de wedstrijd leek op een gelijk spel te eindigen ,maar met nog 7 minuten te gaan was daar als een duveltje uit een doosje Cas die Ajax op 2-1 schoot ,toch gaf Groningen niet op en gooide alles op de aanval en Roel moest met nog enkele minuten te gaan gestrekt naar de hoek om de gelijkmaker te voorkomen . Tim en Rick roeide de bal naar voren om de Groningers maar weg te houden van de Ajax goal , Het was Siem die een bal kreeg en vanaf de eigenhelft doorliep naar de Groningen goal en deze knap binnenschoot onhoudbaar voor de sterke Groningen keeper 3-1 en met nog drie minuten te gaan was hiermee de overwinning binnen beidde teams verdienen een groot compliment voor een schitterende wedstrijd ook in de strijd om de penalty bokaal verstevigde Ajax de koppositie dus al met al kan Ajax met een goed gevoel de herfstvakantie in (MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS TIM KLERKS DIE EEN BEREPARIJ VERDEDIGDE ,KLASSE TIM ) jullie tevreden ,trotse en optimistische leiders (ster) Isa, Anton en Jan en trouwe supporters
Door: Jan van Hooft , 06-10-2018 00:00