Ajax

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
18-05-2019 10:15 AJAX Eindhoven

AJAX PAKT PUNT TEGEN FC EINDHOVEN 4-4 ENVERZEKERT ZICH VAN PENALTY BOKAAL6-5

Ajax ontving Fc Eindhoven dat er alles aan gelegen was om de punten mee naar huis te nemen aangezien de Eindhovenaren naar vol gaan voor het kampioenschap. Maar Ajax wilde op een goede manier afscheid nemen van de competitie.en dat was ook wel te zien aan de strijdlust die Ajax liet zien.Roel stond weer in de goal ,Jesper, Tygo en Rick vormde het verdedigingsblok Cas en Tim waren de middenvelders die voor de aanvoer moesten zorgen naar de spitsen Finn en Siem . Eindhoven liet echter zien dat het niet voor niets mee bovenaan staat met Groningen . Het was Ajax dat echter op voorsprong kwam nadat Tim een mooie pass gaf op Finn die de 1-0 binnenschoot. Ajax wilde het karwei nog voor rust afmaken maar daar dacht Eindhoven anders over en met nog een minuut te gaan kwam Eindhoven op gelijke hoogte na een mooie schuiver in de hoek onhoudbaar voor de goed keepende Roel.Na een peptalk in de rust en dat Ajax zo door moest gaan alleen dat verdedigend niet massaal naar voren moest gaan herpakte de teams de wedstrijd. Eindhoven kwam echter na twee minuten na rust op een 1-2 voorsprong doordat Ajax te veel naar voren ging . Ajax liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam via Siem die weer op maat werd bediend door Tim op gelijke hoogte 2-2. Ajax rook de kans op een overwinning de verdediging met Rick als de Tagliafico van Ajax gaf het voorbeeld maar ook Jesper en Tygo lieten zien zich zomaar niet te laten verassen .Maar als een duveltje uit een doosje kwam Eindhoven op 3-2 na een mooie aanval . .Ajax liet zich niet uit het veld slaan en kwam binnen twee minuten op gelijke hoogte na een mooi een tweetje tussen Finn en Siem 3-3. De spanning was te snijden,de supporters van zowel Eindhoven als Ajax moedigde hun team aan ,met nog 5 minuten te gaan kwam Eindhoven op 3-4 en dacht de buit binnen te hebben maar dan hadden ze buiten Ajax om gerekend want Ajax geeft niet op . Cas en Tim zagen hun schoten net naast gaan of gestopt worden door de Eindhoven keeper .Het was Siem die met nog twee minuten te gaan zijn grootte teen tegen de bal zette en de bal langs de Eindhoven keeper zag rollen 4-4 ,met nog twee minuten tegaan gaf Ajax geen krimp meer en haalde zo een meer dan verdiend gelijkspel .Ajax een groot compiment is op zijn plaats zoals jullie vandaag gespeeld hebben , en hebben laten zien voor niemand onder hoeven te doen. klasse (MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS ROEL DAMEN DIE WEER EEN STERKE PARTIJ KEEPTE) .Jullie zeer trotse tevreden en optimistische leider (ster)s Isa,Anton en jan en Supporters klasse Ajax
Door: Jan van Hooft , 18-05-2019 00:00