Laatste wedstrijd RKDVC JO11-6 tegen SVSSS JO11-04

13-05-2017
5-1

Scheidsrechter:   Karel Dollekens (Scheidsrechter)
Verslag van RKDVC JO11-6 tegen SVSSS JO11-04 Eindstand 5-1

Op zaterdag 13 mei 2017 mochten onze jongens de laatste wedstrijd van het seizoen spelen. We moesten weer een oranje shirt aan maar daar hebben we niet zulke goede herinneringen aan…Maar de zon kwam door en de jongens en ouders hadden er veel zin in, dus het zou vast wel goed komen.

Karel was onze scheidsrechter en hij floot precies om 9.00 uur af. De wedstrijd was begonnen. SVSSS begon direct met een uitbraak op Lars en mocht direct een corner nemen. Gelukkig werd de bal over het doel geschoten en kon RKDVC aanvallen. Magloire rende hard naar voren en passte op Nick die de bal in het goal schoot. Het was al 1-0 voor ons en dat nog maar in de 2e minuut! Dat zou een uitslag gaan worden!!! Vervolgens bleef het druk bij het goal van SVSSS. Dominique en Mohammed hadden een prachtig een-tweetje maar de tegenpartij stond niet te slapen: ze renden naar het doel van Lars, maar onze Sven was pijlsnel teruggerend en verdedigde uitstekend. Lars gaf de bal aan Magloire die een paar tegenspelers voorbij rende, passte naar Nick maar de bal ging net naast het doel. Dominique mocht ook een poging wagen en deed een prima schot op doel. De keeper liet de bal los en onze Nick was er als de kippen bij om de bal in het net te schieten. Het was 2-0. Mohammed, Khalid en Feyo kregen allemaal een kans om op het doel te schieten, maar ze schoten allemaal naast helaas. Het was nog steeds een spannende wedstrijd. Kasper rende zoals altijd weer de benen uit zijn lijf om de verdediging dicht te houden. Joris zorgde voor het middenveld en was de stofzuiger van de dag. Hij was echt overal te vinden en schoot alle ballen keihard weg. Feyo had nog een prachtig schot op doel, de keeper van SVSSS dook en maakte er een corner van. Zoals altijd nam Nick de corner, maar de bal ging helaas naast hun doel. Feyo maakte nog een mooie sliding. Mohammed passte nog op Nick, maar Karel floot de eerste helft af. Het was rust, met als tussenstand 2-0.

Na een relaxte peptalk van Hans en Paul beginnen onze mannen aan de tweede helft. Khalid schoot direct op het doel van de tegenpartij, maar de keeper had de bal te pakken. SVSSS had blijkbaar ook een goede peptalk gekregen in de rust want ze kwamen in de buurt van Lars. Gelukkig was Kasper zo handig om de bal te overmeesteren. Lars trapte uit naar Magloire en hij schoot net naast het doel van de tegenpartij. Maar daar kwam SVSSS weer richting ons doel en ze schoten in ons doel via de binnenkant van de paal. Het was 2-1. Khalid maakte er snel 3-1 van. Dat ging goed. Joris bleef in zijn rol als goede verdediger. Sven kreeg nog een kopbal en de bal ging net naast, maar na een corner ging de bal er wel in! Het was 4-1!! Kasper en Feyo bleken een goed en hardwerkend duo evenals Magloire en Dominique, Wat werd er hard gewerkt. Voor de tegenpartij werd het zelfs een beetje zuur: na een frommelactie, maakten ze een eigen doelpunt. Het was 5-1. Het bleef spannend tot het eind voor het doel van SVSSS, maar we kwamen niet meer tot een doelpunt. Karel floot de wedstrijd af. Het is 5-1 gebleven. De penalty’s hadden we gewonnen met 6-4.

Jongens, jullie hebben keihard gewerkt en het was een genot om naar te kijken. Hans en Paul Hebben daar natuurlijk goed aan meegeholpen. Volgende week hebben we een toernooi in Wijk en Aalburg en daar zullen de jongens weer met veel plezier naar toe gaan. Tot volgende week!