RKDVC JO17-1 verliest van sterk WSC, 5-0

WSC JO17-1
RKDVC JO17-1
09-09-2017
5 - 0

Op het kunstgras van het hoofdveld bij WSC in Waalwijk trad RKDVC JO17-1 aan tegen een zeer sterk team van WSC. Al vanaf het begin bleek dat het een zware pot zou worden. WSC kwam zeer sterk uit de startblokken en de Drunense verdediging moest al meteen met man en macht alle zeilen bijzetten. In de 15e minuut was het dan ook raak. De 1-0 kwam uit een prima afstandschot. Kort daarna in de 20e minuut was het weer raak. 2-0. Daarna kreeg RKDVC wat meer vat op het spel van de Waalwijkers wat uiteindelijk resulteerde in een paar goeie aanvallen en enkele kleine kansen. Juist in die fase vond de scheidsrechter een overtreding van Tomas zwaar genoeg voor een pingel. Discutabele beslissing nadat hij ook al net daarvoor geel had getrokken voor lichte overtredingen van Rody en Jasper. De penalty werd uiteindelijk benut en de ruststand hiermee op 3-0 gezet. Na rust hetzelfde beeld. Een goed voetballend WSC en een moedig strijdend RKDVC. De DVC-ers wisten zelfs een paar kansjes te creƫren waarbij eigenlijk wel minimaal 1 keer gescoord had moeten worden. Maar de doelpunten vielen aan de andere kant en het was aan de uitblinkende keeper Julian te danken dat het slechts bij 5-0 bleef. Volgende week de derde bekerwedstrijd uit tegen RWB. Dan kunnen de blauwwitten zich herstellen van deze pittige nederlaag om vervolgens met vertrouwen de competitie in te gaan. Succes