Vroege doelpunten worden niet verzilverd

ZIGO 1
10-09-2017
3 - 3

RKDVC moest voor de tweede poule wedstrijd aantreden tegen alweer een derde klasser. Nu was het ZIGO in Tilburg de tegenstander. Normaal worden deze wedstrijden gespeeld op het hoofdveld. Echter vandaag was dit niet het geval. Het hoofdveld van ZIGO is een kunstgrasveld en moest, net als in Drunen, vervangen worden. Vanwege het slecht doorlaten van het regenwater werd het veld niet goedgekeurd. Gevolg was dat uitgeweken moest worden naar een bijveld. Op dit relatief kleine veld opende RKDVC zeer voortvarend. Binnen 5 minuten wist RKDVC het doel van de tegenstander tweemaal te vinden. Beide keren was het Guus Berens die de bal keurig kreeg aangespeeld vanaf het middenveld. In de vierde minuut was het Yannick die hem bediende, Guus schoof de bal onhoudbaar binnen, 0-1. De tweede keer was het Ray Kivits die de bal op het middenveld veroverde en opnieuw Guus in stelling bracht. En weer was de doelman van de gastheren kansloos, 0-2. Het zou zelfs nog 0-3 worden. Immers opnieuw werd de bal verovert op het middenveld. Nu was Roy Lamers de man die zich de bal toe-eigende en vervolgens panklaar wist af te leveren op Ray. Ook Ray liet de Tilburgse goalie kansloos en scoorde. Als gevolg van de ruime voorsprong ging RKDVC een tand lager spelen. Hierdoor kon de gastheer zich enkele mogelijkheden verwerven. Uit een van de mogelijkheden konden zij zelfs een treffer laten aantekenen. De geheel vrijstaande spits van ZIGO, Jeroen Staps, kreeg de bal perfect aangespeeld en liet de buitenkans niet liggen en scoorde 1-3.
Na rust liet ZIGO zien dat de treffer hen moed had gegeven. Zij gingen het duel steeds meer beheersen. Gevolg was dat zij steeds meer balbezit kregen. Dit zou in de 56ste minuut leiden tot een hoekschop. Deze werd hoog in het strafschopgebied gebracht. Hier kon de boomlange buitenspeler, Herjan Lamberink, met een kopbal de bal in het doel werken, 2-3. Slechts sporadisch wist RKDVC zich nog kansen te verwerven. En die enkele mogelijkheden werden dan ook nog onbenut gelaten. Zo was Ingmar Voorhaar in de 68ste minuut kansrijk, maar zijn schot zou boven de paal de doellijn passeren. In de 76ste minuut floot de scheidsrechter zeer plots voor een strafschop. Hij constateerde dat RKDVC een overtreding binnen het strafschopgebied had gemaakt.. Invaller Nicwell Landbrug zette de penalty om in de gelijkmaker, 3-3. Hoewel beide ploegen nog wel probeerde zou in deze stand geen wijziging meer komen.
Ondanks het gelijke spel gaat RKDVC de laatste speelronde in als lijstaanvoerder. Bij winst komende zondag tegen Sv Reeshof, bereikt het team de volgende ronde van de beker.

Opstelling:      Daan Dekkers, Bas Verhoeven, Tim Poel, Damian van Bijnen, Marijn Hooijmans (Giel Brandts 80ste minuut), Roy Lamers, Abdel Yachou (Yori van Delft 45ste), Guus Berens, Yannick van Zutphen, Ray Kivits (Christiaan van der Velden 73ste), Ingmar Voorhaar
Scoreverloop: 0 - 1 Guus Berens 4de minuut
                         0 - 2 Guus Berens 5de minuut
                         0 - 3 Ray Kivits 23ste minuut
                         1 - 3 Jeroen Staps 40ste minuut
                         2 - 3 Herjan Lamberink 56ste minuut
                         3 - 3 Nicwell Landbrug 76ste minuut