RKDVC 8
SC Elshout 3
10-09-2017
5 - 1

Bij aankomst op het sportpark mochten we een nieuwe vlagger verwelkomen: Martijn van Esch. Bij velen beter bekend als Tinus. Onze opponent van vandaag is trouwens Elshout 3. Na ongeveer 45 seconden kwam men erachter dat de bal niet goed was en dat er een andere moest komen. Dit leek een gouden greep van de scheids want al vrij snel hierna was het raak. Een mooie solo van Kevin zorgde al vrij snel voor de 1-0 voorsprong. Na een dubieuze spelerswissel nam Elshout langzaam maar zeker de overhand. Eigenlijk was het een beetje wachten op de gelijkmaker. Maar toch bleef het 1-0, ook toen we met 11 man verder moesten nadat Patrick een rode kaart-waardige overtreding maakte. Het bleef slecht bij geel maar hij hoefde er niet uit. Uit de verkregen vrije trap, die goed genomen werd, kon Patrick (die dus niet meer tussen de palen mocht staan) de bal nog net tot corner verwerken. In de rust is de scheidsrechter teruggekomen op zijn beslissing en besluit dat de keeper er de eerste 10 minuten van de 2e helft toch uit moet. Michael verdubbeld in deze 10 minuten wel de score en net na die 10 minuten beslist hij deze wedstrijd. Wij namen langzaam maar zeker het heft weer in eigen handen. Elshout kwam er niet meer aan te pas. Een vrije trap van ongeveer dezelfde positie als waar Elshout eerder een vrije trap kreeg, werd binnengeschoten door Cas. 4-0, maar het kan nog. Niet heel veel later werd het van erg dichtbij 5-0 door Cas, op aangeven van Michael. Toch krijgen we nog een tegendoelpunt in de laatste minuten. Het kan nog! Nick van den Brand probeerde nog aan het doelsaldo te werken maar zijn afstandsschot belandde in het vangnet. Volgende week kunnen we de volgende ronde in de beker veilig stellen door van HHC te winnen. Het kan nog!