JO17-1 redt een punt en voorkomt blamage tegen eerste klasser RWB, 2-2

RWB JO17-1
RKDVC JO17-1
16-09-2017
2 - 2

RKDVC JO17-1 moest voor de derde bekerwedstrijd aantreden tegen het 3 klassen lager spelend RWB in Waalwijk. Vooraf werd er door de technische staf duidelijk op gehamerd de tegenstander niet te onderschatten en ons eigen spel te spelen. Met Rody als belangrijke afwezige en Bram H. en Tomas S. op de reservebank werd de wedstrijd aangevangen. Al snel bleek dat er van onderschatting wel degelijk sprake was. Het tempo lag veel te laag en de RWB-ers waren op alle fronten scherper in de duels en lieten duidelijk merken dat ze zich niet naar de slachtbank wenste te laten leiden. Al in de 4e minuut kwam RWB verdiend op voorsprong door een penalty gegeven na een overtreding op de RWB spits door de DVC keeper. 1-0 Gelukkig kon Cas in de 6e minuut al weer gelijk maken na een assist van Tom. Vriend en vijand dachten dat hiermee het verzet van de Waalwijkers definitief gebroken was maar niets was minder waar. Mede door onzeker positiespel, slechte passes en slap optreden in de duels kon RKDVC nog steeds geen vuist maken en in de 21e minuut strafte RWB een foute breedtepass in de Drunense defensie af door de 2-1 binnen te schieten. Wederom stond de 3e divisionist op achterstand tegen de eerste klasser. Tijd om tijdens de rust maar eens orde op zaken te stellen en daar klapperde dan ook de ramen even uit de sponningen. Bram Hansen werd gebracht voor Bram van Delft en Menno Vassallo werd op het middenveld vervangen door Tomas Surtel. In de 2e helft werd uit een ander vaatje getapt en dat resulteerde al in de 4e minuut na rust in de 2-2. Robbin zette plots Cas alleen voor de keeper met een splijtende steekpass en Cas schoof de bal keurig onder de keeper door. 2-2. Verder dan die 2-2 kwam men niet. En in een verder rommelig verloop van de 2e helft kon niet meer gescoord worden door beide ploegen al waren er wel kansjes en was het overwicht wel daar voor RKDVC. Maar RWB verdedigde succesvol met man en macht. Uiteindelijk bleven de Drunense jongens steken op een zeer matige 2-2 en vierde RWB het verdiend gewonnen punt. Volgende week zal er in de eerste competitiewedstrijd uit een ander vaatje getapt moeten worden tegen Geldrop.