FC Engelen JO19-1
RKDVC JO19-1
16-09-2017
2 - 4

In de laatste bekerwedstrijd moest simpelweg gewonnen worden om door te gaan in de beker. Dit moest gebeuren bij FC Engelen, tegen het team dat getraind word door de man die het laatste Champions League doelpunt voor Feyenoord maakte op 13 november 2002, in de Rotterdamse Kuip tegen Newcastle United. Een wedstrijd die overigens wel verloren ging. We hebben het natuurlijk over Anthony Lurling. Iedereen kreeg voor de wedstrijd nieuwe sokken uitgereikt. De eerste 5 minuten hadden zij het overwicht. Wij waren wat aan het zoeken. In de 15de minuut kwamen wij op een 1-0 voorsprong, toen Thomas koel bleef en met een lage schuiver de bal tegen de touwen werkte. We speelden goed voetbal maar af en toe waren we slordig. Zo kregen zij uit het niets 2 dotten van kansen. Op deze momentjes na, speelden we gewoon goed voetbal. Zo kon, na een goede aanval, Thomas de voorzet van Jelle promoveren tot doelpunt. 2-0. We bleven aandringen na deze goal. Ook Tugsad nam het doel onder vuur met een heel mooi schot uit de 2de lijn. Er werd helaas voor RKDVC ook goed gekeept. Maar toch bleven die slordigheden af en toe. Zo ook in de 35ste minuut, waarvan zij profiteren. En zo staat het met de rust ineens 1-2. Enkele minuten na de rust was het wederom Jelle die Thomas vrij voor de goal zette. 1-3. Het stugge Engelen was niet van plan op te geven en ze probeerden nog het een en ander uit het vuur te slepen. Toen Bodi de bal echter te laat leek te geven op Jelle waardoor hij in een moeilijke hoek kwam maar toch scoorde, zakte zelfs bij Engelen de krachten weg. Toch bleven ze doorgaan en waren wij wat slordig. Zo slordig zelfs dat Engelen in de laatste minuut nog 2-4 kon maken. We zijn door in de beker. Volgende week begint de competitie, meteen een verre, uit naar VELO. Succes!