Geldrop duidelijk iets verder dan RKDVC JO17-1, resultaat 0-3

RKDVC JO17-1
Geldrop JO17-1
23-09-2017
0 - 3

Op deze zonnige zaterdagmiddag in september was de aftrap voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Geldrop. De gasten uit Geldrop lieten al meteen vanaf het begin zien dat ze meer in hun mars hadden dan de Drunense jongens van RKDVC. Geldrop combineerde goed, was sterker in de duels en profiteerde goed van de foutjes achterin bij RKDVC. Met een paar individuele sterke spelers in de gelederen waren zij duidelijk sterker. In de 20e minuut werd een vrije trap van Geldrop slecht beoordeeld door de Drunense defensie en kon Geldrop 0-1 scoren. Even later was daar het tweede doelpunt toen keeper Julian een hoge bal verkeerd inschatte en losliet voor de voeten van de snel reagerende Geldropse centrale verdediger en die twijfelde geen moment, 0-2. Dit was tevens de ruststand. Na rust stond RKDVC wat compacter op het veld waardoor de ruimtes wat kleiner waren maar Geldrop kon toch aardig dreigend zijn. Een derde doelpunt was dan ook het gevolg na goed doorzetten van de Geldropse spits en een uitstekende volley in de bovenhoek. 0-3. Hier zou het bij blijven, RKDVC kon niks meer terugdoen ook al probeerde men het wel en Geldrop vond het wel prima zo en speelde de wedstrijd uit. De 3 punten gingen verdiend mee naar Geldrop. Volgende week de uitwedstrijd naar De Treffers. Dan wacht een nieuwe kans op 3 punten.