VELO JO19-1
RKDVC JO19-1
23-09-2017
0 - 2

Onze eerste opponent van dit seizoen is sv VELO uit Wateringen. De sportvereniging Verdedig En Loop Op is een omni sportvereniging, zo beoefend men bij deze club onder andere: handbal, badminton, volleybal en Ryu Ha. Maar wij kwamen voor het voetbal. De intensiteit van onze trainingen afgelopen week lag erg hoog. We traden vol goede moed aan in deze wedstrijd. De volgende namen begonnen: Jordy, Bauke, Deniz, Ralph, Rik, Sander, Yuri, Sam, Bas V, Thomas en Jelle. Tugsad, Ruud, Bas en Bodi begonnen als wisselspeler. De beginfase ging gelijk op. Hoe verder we in de wedstrijd kwamen, hoe meer zij begonnen aan te dringen. Er waren echt wel mogelijkheden om kansen te creëren, maar het durven voetballen is in de beginfase soms nog een probleem. Langzaam bijten we steeds meer van onszelf af en is zelfs de eerste mogelijkheid is voor ons, wanneer Thomas net een teenlengte tekort komt om de bal binnen te tikken. Op het moment dat wij wat meer proberen mee te voetballen is daar de eerste mogelijkheid voor VELO. Deze beland echter op de paal. In de tegenaanval laat Jelle zijn hielen zien aan de tegenstander, hij schiet, maar de keeper red. Maar dit betekend dat we gewoon zijn gaan voetballen, en niet bang zijn van de tegenstander. In de 23ste minuut krijgt Bas V een voorzet maar hij glijd uit. Hij staat snel op en pakt de bal, geeft voor op Thomas, die op zijn beurt weer schiet. Bal word tegen gehouden door een verdediger. Maar dan komt de bal in de voeten van Jelle die oog in oog met de Wateringse goalie staat. Met een mooi wippertje zorgde hij voor de 0-1. Niet lang daarna was VELO weer in de aanval, miscommunicatie achterin zorgde wederom voor een hachelijk moment achterin maar Jordy zorgde ervoor dat we nog steeds op voorsprong stonden. Op een enkel momentje na, voetbalde we gewoon lekker ons eigen spel, in een hoog tempo. Elk klein foutje kan worden afgestraft op dit niveau. VELO maakte een fout achterin, in de opbouw, waarvan Thomas niet wist te profiteren. Hij onderschepte de bal wel maar schoot de bal het parkeerterrein op. VELO leek aangeslagen door het gedurfde, soms brutale spel van Drunense zijde. Zo was er ook nu weer een goede, snelle combinatie. Ditmaal tussen Bauke, Thomas, Jelle en Yuri. Laatstgenoemde kreeg de bal net niet genoeg onder controle om er iets leuks mee te doen. In de 42ste minuut gaf Rik een lange bal op Thomas, het was voor hem een koud kunstje om de bal onder de keeper door het doel in te schuiven. 0-2. Met een riante voorsprong gingen we de rust in en volgens ons hadden we de wedstrijd aardig onder controle: niet al te veel kansen weg gegeven en zelf regelmatig gevaarlijk geweest. De eerste minuten na de rust zouden lastig worden, dat wisten we. Dat bleek ook. Zij zette flink druk, als wij in balbezit waren, gingen we er ook te onrustig mee om. Er moest vers bloed in het team vond de leiding. Het conditioneel volhouden, dat was het lastigste. In de eerste 15 minuten van de 2e helft speelt het spel zich vooral af op onze helft. Na dit kwartier kwamen we er wat vaker uit maar de conditie ging parten spelen. Onze keeper werd kort na de derde wissel gepasseerd maar Ralph bracht redding en peerde de bal weg. Uit een van onze uitbraken wist de zojuist ingevallen Bas K bijna te profiteren, Hij had echter net teveel tijd nodig waardoor de keeper redding kon brengen. VELO had naast een flinke pegel van randje 16 waar Jordy totaal geen moeite mee had, weinig meer in te brengen. De eerste 3 punten zijn binnen. Zwaar bevochten maar niet onterecht. We kunnen terug kijken op een wedstrijd waarbij we als collectief geopereerd hebben. Hier ligt onze kracht. Volgende week mogen we ons puntenaantal proberen te verdubbelen, thuis tegen Feyenoord. Succes!