RKDVC opent met sensationele winst

Taxandria 1
24-09-2017
1 - 3

In Oisterwijk stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd voor RKDVC 1 op het programma. De gastheer Taxandria had in de voorbereidende bekerwedstrijden indruk gemaakt met het bereiken van de tweede ronde van die beker. Voor RKDVC gold dat niet, zij werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Vanaf de aftrap werd duidelijk dat Taxandria over een sterk elftal beschikt. Zij namen het initiatief en zette RKDVC vast voor het eigen doel. Dit openingsoffensief zou in de 7de minuut al worden beloond met een 1-0 voorsprong. Geert van de Ven soleerde door de DVC defensie en liet met een geplaatst schot keeper Daan Dekkers kansloos,. Ook na deze openingstreffer bleef het initiatief bij de gastheren liggen. Het duurde tot een kwartier voor rust dat RKDVC enig initiatief naar zich toe trok. Dit zou tot de eerste mogelijkheid voor RKDVC leiden. Drie minuten voor het rustsignaal was Tim Poel in kansrijke positie gekomen, maar zag zijn inzet juist naast gaan.
De tweede helft pakte RKDVC met duidelijk meer inzet aan. Het gevolg was dat de wedstrijd meer in evenwicht kwam. Toch was de eerste kans na rust voor Taxandria speler Jur Haans. Maar hij zag dat Daan zijn inzet keurig wist te pareren. Twee minuten later kreeg RKDVC een vrije trap juist buiten het strafschopgebied te nemen. Direct na het nemen van de vrije trap zag de scheidsrechter dat een speler van Taxandria een duwfout maakte in zijn eigen doelgebied. Het gevolg was een strafschop voor RKDVC. Deze buitenkans werd door Damian van Bijnen onberispelijk benut, 1-1. In de 65ste minuut zou hij weer een strafschop mogen nemen. De aanleiding was dat Giel Brandts, nadat hij de bal keurig had opgebracht, op het moment dat hij een voorzet wilde geven, werd gehinderd. Damian liet zien dat hij ook nu de strafschop onberispelijk binnen zou schieten, 1-2. In de slotfase zette Taxandria veel druk op het Drunense doel. De verdediging van RKDVC liet zien dat zij goed georganiseerd deze klus bekwaam klaarde. Door dit offensief van de gastheren ontstond meer ruimte in hun verdediging. Zo kon in de 88ste minuut Yannick van Zutphen de bal mooi afgeven op de ingevallen Kevin de Vries. Zijn schot zou in de handen van de doelman van de thuisploeg belandden. In de extratijd wist Kevin met een fraaie en afgemeten voorzet Ingmar Voorhaar in stelling te brengen. Ingmar liet de doelman geheel kansloos met een afgemeten schot op doel en bepaalde de eindstand op 1-3.

Opstelling                Daan Dekkers, Bas verhoeven, Tim Poel (Giel Brandts 45ste), Damian van Bijnen, Marijn Hooijmans (Roy Lamers 45ste), Abdel Yachou, Guus Berens, Yori van Delft, Yannick van Zutphen, Ray Kivits (Kevin de Vries 79ste), Ingmar Voorhaar.
Scoreverloop:          1 - 0 Geert van de Ven 7de minuut
                                  1 - 1 Damian van Bijnen 59ste minuut (strafschop)
                                  1 - 2 Damian van Bijnen 65ste minuut (strafschop)
                                  1 - 3 Ingmar Voorhaar 93ste minuut
Toeschouwers:         125