SCI 5
RKDVC 8
24-09-2017
2 - 4

We speelden op het hoofdveld bij onze tegenstander, SCI. Vanaf de aftrap kreeg Tim de bal en die speelde hem direct lang op Michael, die hem bij de korte hoek naast schoot. Op dit moment na was het eerste kwartier moeilijk. Moeilijk opbouwen, moeilijk voetballen. Pas na een kwartier kwam er een beetje leven in de brouwerij, toen Kevin de bal van Blok promoveerde tot doelpunt. De volgende 10 minuten kunnen omschreven worden als 'matig'. We stonden in de 25ste minuut dan ook met 2-1 achter. Gelukkig herpakten we ons zelf en waren wij al snel weer de bovenliggende partij. Michael schoot tegen het houtwerk. De geruchten gaan dat de bal erin zat, de scheidsrechter besloot echter anders en zo scoorde Michael (toen nog voor de 1e keer) geen goal (hier zou echter verandering in komen). Kort voor rust kreeg hij bijvoorbeeld een kans, een corner was het gevolg. In de rust werd het nodige besproken en de nodige wissels toegepast. We waren amper bezig aan de 2e helft en Patrick moest redding brengen want anders werd het 3-1 en was de wedstrijd zo goed als beslist. Kort hierna nam Miel het doel onder vuur maar de keeper redde knap. Hij redde evenals prima op een afstandsschot van Roel. Na een uur spelen passeerde Rick een verdediger, besloot hem hard en laag voor de pot te gooien en Nick van den Brand stond op het juiste moment op de juiste plek, ook al schoot hij hem bijna over. 2-2. Vanaf dat moment waren wij eigenlijk de bovenliggende partij. Cas kreeg de bal ingespeeld, controleerde hem zoals gebruikelijk de laatste weken met de knie, hierdoor kon Miel vuren en met een streep tekende hij voor de 2-3. 10 minuten later werd Patrick gepasseerd maar Roel vervulde zijn rol als verdediger prima en haalde de bal weg uit de doelmond. 8 minuten voor het einde was daar dé mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, Maar Miel besloot voor eigen succes te gaan in plaats van de bal af te spelen. Enkele ogenblikken later was daar een grote kans voor Michael, hij ging een op een met de keeper. Een laag balletje dat onder het kopje 'terugspeelballetjes' genoemd kan worden was wat hij produceerde Gelukkig was er een minuut later een pingel. Miel nam deze voor zijn rekening en schoot hem feilloos binnen. 2-4. Zo werd een lastige wedstrijd qua score in ieder geval een relatief makkelijke wedstrijd. Dit werd nog maar een bevestigd toen Michael de bal kreeg uit een snelle ingooi van Nicky. Hij wachtte lang maar na de versnelling schoot hij, maar de keeper redde. De bal kwam bij Cas terecht, die niet nadacht en gewoon op zijn hardst schoot, hij schoot op de paal. Al met al hebben we een belangrijke overwinning geboekt, de eerste wedstrijd blijkt traditioneel gezien niet de makkelijkste. Volgende week maar weer winnen. BMC is dan de tegenstander.

Patrick moeite had met worstenbrood als ontbijt?