RKDVC 7
Waspik 6
24-09-2017
7 - 0

Na een bijzonder avontuur in de beker, mocht het 7e vandaag aantreden tegen het onbekende Waspik 6. De heren uit Waspik hadden een ietwat hoger leeftijdsgemiddelde dan dat wij gewend zijn. Voor en tijdens de warming-up ging de teambuil shaq rond. Toen deze op was werd nog even de keeper getest. RKDVC 7 was met 6 gastspelers begonnen aan de wedstrijd. De jonge heren, ik zie het mezelf schrijven, hadden het meeste balbezit en konden aardig uit de weg met de bal. Een anekdote uit de Waspikse dug-out: “Ze kunnen elkaar blind vinden”, nemen wij niet al te serieus. Blijkbaar kwamen veel ballen goed aan. Dennis van den Hout begon aan een serie doelpunten. Zijn eerste lag er toch vrij vlug in. Ook zijn tweede was hij netjes in de buurt om binnen te schieten. Deze reporter zat al een een loepzuivere dubbele hattrick te denken. Daar had hij ook zeker kans op, mits hij 2 kansen niet om zeep hielp. Het loepzuivere werd al onderbroken door een lekkere vrije trap van Stefan Ritzefeld, onderkantje lat. 3-0. Keek je als reporter eens naar het andere veld, lag er al weer de 4-0 in. Zelfs Serge Dumoulin scoorde bijna met het hoofd. Joris Post, Stefan Ritzerfeld en Serge Dumoulin zorgden voor een stabiele 6-0 rust. Uit ervaring weten we helaas dat deze voorsprong geen zekerheidje is. Dus ook tweede helft gas erop. Deze helft werd gekend als een van vele kansen. Niels van Loon betrad sinds 5 jaar weer eens de vijandelijke 16. Iedereen hield zijn adem in. Hij zou toch niet weer…? Nee dat gebeurde ook niet. Matthijs van de Wiel en Rick Berenschot kregen diverse opgelegde kansen, maar wisten het net niet doen bollen. Mark van Heeswijk kon dit niet meer aanzien van achteruit en kwam mee voorin ballen. Enkele ballen op maat werden ook niet gepromoveerd tot doelpunt. Bij Waspik hinkelde zowat iedereen achterin, maar we kregen ‘m er niet in. Zelfs op een training zonder tegenstander krijgen we niet zo veel kansen. Rick Berenschot wist toch nog een balletje binnen te koppen: 7-0, ongekend! We verheugden ons er al op om aan iedereen op het werk morgen de screenshot te laten zien dat we bovenaan staan. Wint Dussense Boys met 0-13….