DVC Twelf zoekt uitslag na avontuur in Den Bosch

CHC 6
RKDVC 12
24-09-2017
4 - 0

11.00 uur zondagochtend, een gewone tijd voor de heren van Twaalf om weer te verzamelen voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Wat dit keer wel bijzonder was, is dat er op de voorafgaande zaterdagavond weer een gezellige toffe leuke vet gave Speciaalbieravond werd georganiseerd door de bourgondiërs Bas & Roel. Door dit gegeven werden er natuurlijk ook weer de nodige meters verdiend. De volgende namen waren de gelukkige om weer een meter te trakteren: Jelle, John & WP. Chapeau!

Enfin, de wedstrijd op bezoek bij de ‘vrienden’ uit Den Bosch (CHC 6). Voordat de mannen van twaalf warm waren begon de mentale intimidatie van CHC. De heren verschenen namelijk +- 20 minuten te laat aan de stip, waardoor onze warming up lang werd. Dit leverde een mooie mogelijkheid op voor ons wanbeleid WP om zijn tuinstoelen te selecteren op het terras van de plaatstelijke CHC.

12:24 uur, start van de wedstrijd! In een 5-3-2 formatie werd er gestart, wat direct resulteerde in een slecht spel aan de kant van Twaalf. CHC was de betere ploeg en domineerde voor een groot deel de wedstrijd. De mannen van Twaalf moesten het vooral hebben van de lange bal of een counter. CHC drong steeds verder en dit leidde na een minuut of 30 tot de 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Vrijwel direct erna viel de 2-0.

Dan was het weer tijd om een meter te incasseren, het was namelijk Roel Fitters die geel pakte voor commentaar op de leiding. Opmerkelijk was wel dat de scheids het spel niet stil legde op dit moment en er dus ‘gewoon’ verder gespeeld werd.

Rust. Tijd om het wekelijkse gebrabbel van WP aan te horen. DVC wist natuurlijk dat het lastig werd om vandaag nog punten binnen te halen, maar er werd fanatiek verder gevoetbald.

Zo ook onze QV, die zijn duels zeer fel in ging en daarbij een aantal overtredingen beging. Zijn directe tegenstander vond dit echter niet tof (begrijpelijk natuurlijk), en maakte dit meerdere malen in de wedstrijd duidelijk. Prima om dat te doen, maar de manier waarop deze opgefokte vader/speler/man/gek van CHC dit deed sloeg werkelijk nergens op. De (aanwezige?!) scheidsrechter durfde hierop geen commentaar te geven of in te grijpen, waardoor deze situatie op escaleren stond.

Even later, was het dus ook raak. Dezelfde speler van CHC pakte dan ook zijn moment om een van onze spelers vol in zijn nek te slaan, dat terwijl het soel aan de andere kant van het veld was. 60ste minuut spel stil, publiek erbij op het veld en het feestje is natuurlijk weer compleet bij de vrienden van CHC 6. Wij besloten als team ons terug te trekken en te gaan genieten van de rest van onze zondag. Helaas was de weg naar de kleedkamer nog lang, en werden we nog meerdere malen lastig gevallen door spelers en/of ‘fans’ van dit mooie clubje.

Wij komen om een lekkere pot te voetballen voor ons plezier. Wanneer dit dan wordt verpest door een stelletje vaders, met name vaders, dan is de lol er al gauw vanaf. Ook moeten wij wel recht trekken dat niet heel het team zo was, maar dat een gedeelte zich wel echt moet schamen (deel van de supporters ook).
Wij als Twelf betreuren het heel erg om tegen dit soort ‘teams’ te spelen, laten we hopen dat CHC 6 zich herpakt of verdwijnt uit de competitie. Daarom zullen wij ook een opmerking indienen bij de KNVB.

Man of the Match: Rollie. Hij wist vandaag geen enkele pepernoot te raken. Dankjewel!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven