SC Feyenoord JO19-1
30-09-2017
1 - 4

Scheidsrechter:   J.A.A.C.J. (Johan) van Vijfeijken
De 2e wedstrijd van de competitie stond op het programma. Thuis tegen Feyenoord. Na de winst van vorige week bij VELO, zouden we ons puntenaantal kunnen verdubbelen. De volgende namen begonnen aan de wedstrijd in de basis: Tim, Rik, Ruud, Ralph, Bas van Kuik, Tugsad, Yuri, Sander, Bodie, Thomas en Jelle. Als Wisselspeler begonnen: Deniz, Bauke, Sam en Bas van der Velden. In de eerste minuten had men vooral problemen met het doorrollen/stuiteren van de bal, op het natte, gladde veld. RKDVC had hier meer last van dan Feyenoord, zo bleek al snel. Veel onnodige slordigheden in het spel van RKDVC resulteerde al vrij snel in de voorsprong van Feyenoord. Een voorzet die volgens velen niet werd aangeraakt werd toch een hoekschop. Ondanks dat moest er gewoon beter verdedigd worden bij deze corner. 0-1 na 10 minuten. Nog geen 3 minuten later werd de score verdubbeld. Wederom een voorzet van rechts, het schot dat hierop volgde werd goed geblockt, maar slordig uitverdedigen leidde alsnog tot de 0-2. Een vervelend eerste kwartier, zo kun je wel stellen. We lieten de koppies niet hangen en rechtten de rug. Het spel werd langzaam minder chaotisch en er kwam iets meer organisatie in. Het eerste wapenfeit van onze kant kwam na 28 minuten, een schot van Sander. Maar Feyenoord bleef aan de poort rammelen. Elke aanval ging gevaar vanuit. Af en toe konden wij eruit komen. Zo ook in de 32ste minuut. Een verkregen vrije trap werd genomen door Yuri en werd binnen gekopt door Sander. En zo was RKDVC terug in de wedstrijd. Na de rust duurde het niet lang totdat de eerste grote mogelijkheid zich aandeed voor RKDVC. Tomas passeerde 2 man en met een ongelooflijk knap schot zette hij de gelijkmaker op het scorebord, althans, dat dacht iedereen. De keeper raakte de bal nog aan en zo ging de bal net over het doel heen, een corner was dus het resultaat. Deze corner werd bijna binnengeschoten door Yuri toen hij een afvallende bal vogelvrij kon inschieten, hij schoot echter net naast. Het gevoel leefde bij RKDVC dat er meer in zat. Helaas werd aan dit gevoel hard een einde gemaakt toen er niet goed werd gereageerd op een aanval van Feyenoord, en zo stond het in de 56ste minuut 1-3 en werd het een lastig verhaal. We probeerden alles om zo snel mogelijk de aansluitinstreffer te maken. Yuri werd gevloerd op de rand van de 16 maar hij kreeg geen gehoor. Het ene moment speelden we erg goed maar dit werd afgewisseld met onnodig balverlies en onrustig spel. De tijd begint steeds meer te dringen en de krachten vloeien weg bij RKDVC. Zo krijgt Feyenoord meer tijd en ruimte om hun spel te spelen. Tim voorkwam de 1-4 van Feyenoord na een mooie aanval. In de tegenaanval stoomt Bas van der Velden door en gaat alleen op de keeper af, hij besluit de bal af te schuiven op Jelle maar deze pass was helaas niet zuiver. Een slotoffensief leek begonnen. Totdat Feyenoord weer razendsnel omschakelde en Tim ternauwernood de 1-4 wist te voorkomen. In de slotminuut viel de 1-4 alsnog toen Tim eerst de bal nog tegenhield maar kansloos was bij de rebound. Ook het signaal voor buitenspel van onze grensrechter werd genegeerd. We kunnen concluderen dat dit Feyenoord gewoon een maatje te groot was. We bedanken de scheidsrechter voor de leiding en wensen onze gasten een goede reis naar Rotterdam. Volgende week mogen we het opnemen tegen DHC uit Delft. Succes!