RKDVC kansloos tegen sterke tegenstander

Real Lunet 1
01-10-2017
0 - 2

Scheidsrechter:   G.J.C. (John) van Ooijen
Afgelopen zondag stond het eerste thuisduel van deze competitie op het programma. De gasten uit Vught worden tot een van de favorieten in de klasse gerekend. In de zomerstop zijn enkele sterke spelers naar Real Lunet gekomen. Dat de ploeg tot de betere in deze klasse behoort was direct vanaf de aftrap te zien. RKDVC werd vastgezet voor het eigen doel. Dit overwicht werd in de tweede minuut al tot uitdrukking gebracht. Na een snelle uitbraak kon Chafik Allali de bal afgemeten spelen op Richard van Rijn. Deze laatste liet de aangeboden kans niet onbenut en schoot het projectiel onhoudbaar binnen, 0-1. Ook hierna bleef de Vughtse ploeg de bovenliggende partij. Voor RKDVC was in deze fase niet meer te doen dan tegenhouden. In de 17de minuut werd middenvelder Jaouad Chraou keurig bediend. Vrij voor doel schoot ook hij de bal binnen, 0-2. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg RKDVC meer grip op het spel van de Vughtenaren. Maar tot kansen zou dit niet leiden.
In de tweede helft probeerde RKDVC met een grote inzet nog terug in de wedstrijd te komen. Dankzij deze inzet konden de gasten niet gevaarlijk meer worden. Ook RKDVC kwam niet tot grote kansen. Het dichtst bij een treffer waren Roy Lamers, zijn eerste balcontact nadat hij was ingevallen, die zijn vrije trap in de 71ste minuut juist naast het doel zag gaan. Ook Bas Verhoeven was dicht bij een treffer. In de 73ste minuut kon Christiaan van der Velden de bal hoog voor het doel brengen. De kopbal van Bas belandde in de handen van de doelman. Helaas werd de wedstrijd ontsiert door een rode kaart voor Real Lunet speler Richard van Rijn.

Opstelling:           Daan Dekkers, Giel Brandts (Marijn Hooijmans 83ste), Tim poel, Damian van Bijnen, Bas Verhoeven, Yori van Delft (Kevin de Vries 45ste), Guus Berens, Abdel Yachou (Roy Lamers 71ste), Yannick van Zutphen, Christiaan van der Velden, Ingmar Voorhaar.
Scoreverloop:       0 - 1 Richard van Rijn (2de minuut)
                              0 - 2 Jaouad Chraou (17de minuut)
Toeschouwers:      200