JO13-2 boekt eerste zege

ST RKDSV / EDN'56 JO13-1
RKDVC JO13-2
07-10-2017
1 - 5

Scheidsrechter:   Prijt, Tim
De JO13-2 van DVC mocht op deze herfstachtige zaterdagmiddag aantreden tegen het vlaggenschip der pupillen van RKDSV uit Diessen. Na twee pittige nederlagen waren de boys erop gebrand om deze keer met een goed resultaat thuis te komen.
Vanaf het begin van de wedstrijd pakte DVC de koe bij de spreekwoordelijke horens. DVC had in het begin van de wedstrijd het beste van het spel en liet dat na 12 minuten op het scorebord tot uiting komen. Een goede pass van Lars over de rechterkant werd door spits Baran op waarde geschat en hij verschalkte de Diessense keeper in de korte hoek. Daarna liet DVC de teugels wat vieren en kwamen de voorwaartsen van RKDSV een aantal keren dicht bij het doel van Jari. Na 23 minuten leverde dat dan ook de verdiende gelijkmaker op voor de thuisploeg.
Na de rust besloot DVC uit een ander vaatje te gaan tappen. De duels werden met veel meer agressie aangegaan en op basis daarvan werd DVC de baas op het veld. Een afgeslagen bal werd door Bram breed gelegd en Jesse bekroonde een uitstekende wedstrijd met een fraai doelpunt. RKDSV probeerde met de moed der wanhoop de bakens te verzetten, maar dat speelde DVC alleen maar in de kaart. Een assist van Nick op Jesse betekende in de 40e minuut een grotere voorsprong voor DVC. De boys kregen de smaak te pakken en merkten dat een grote portie inzet zomaar tot resultaat kan leiden. RKDSV kwam er behoudens een paar afstandsschoten die door Jari bekwaam werden gepakt, niet meer aan te pas. DVC bouwde de voorsprong gestaag uit. Een fraaie assist van Benjamin op Baran betekende de 4-1. Het slotakkoord werd gezet door onze kopspecialist Bram. Op de training nog met een dikke bult boven zijn oog, maar in de wedstrijd ging gewoon het hoofdje tegen de bal na een strakke corner van Nick. De drie punten zaten in de zak en gingen mee naar Drunen. Een zucht van verlichting klonk op de Drunense bank. De trainers zitten weer wat steviger in het zadel. De dag ervoor was weliswaar alle vertrouwen uitgesproken door de technische leiding van RKDVC, maar dan weet je meestal hoe laat het is. De JO13-2 heeft laten zien dat met een gezonde portie werklust het voetballen vanzelf komt en dat er dan ook resultaat kan worden geboekt. Volgende week tegen de boys uit Vlijmen zal uit datzelfde vaatje moeten worden getapt. Een speciaal woord van dank voor onze gastspelers Mazen en Batuhan. Zeker Batuhan liet niemand merken dat hij als E-speler voor het eerst op een groot veld voetbalde!
De T. S.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven