Nieuwkuijk 1
08-10-2017
0 - 2

Scheidsrechter:   T.A.L. Renders
Vooraf aan de streekderby tegen Nieuwkuijk werd er al hevig gediscussieerd over hoe lang het geleden was dat Nieuwkuijk 1 en RKDVC 1 bij elkaar in de competitie hadden gezeten. Uiteindelijk bleek dit het seizoen 1978/1979 te zijn. Destijds won Nieuwkuijk thuis met 2-1 en in Drunen werd het 0-0. In dat seizoen werd RKDVC uiteindelijk kampioen bij SCZ in Zoelen en Nieuwkuijk werd tweede.

Vandaag dus de eerste confrontatie in Nieuwkuijk. Vanaf het begin was het RKDVC die het initiatief nam en Nieuwkuijk trok zich terug op eigen helft om te proberen via de counter gevaarlijk te worden. Abdel Yachou kreeg in de 3e minuut al een kans maar de keeper van Nieuwkuijk was hem net te snel af. Vervolgens werd een vrije trap van Nieuwkuijk op de rand van het strafschopgebied keurig door Daan Dekkers gered waarna een volgende kans net naast ging. Hierna kreeg RKDVC weer een goede kans maar de aanval over links ging helaas voor langs. In de 17e minuut was er vervolgens een goede redding op een schot door Yannick van Zutphen. Kort hierna viel de eerste gele kaart bij Rob van Beek van Nieuwkuijk. De periode hier opvolgend kwam Nieuwkuijk beter in het spel en kwam RKDVC af en toe met de schrik vrij en was het wederom Daan die zijn goal leeg hield. Kort hierna kwam Abdel alleen voor de keeper maar zijn schot ging helaas naast. Een aanval over rechts werd door Bas Verhoeven opgevangen maar dit ging wel ten koste van een gele kaart. In de 35e minuut kwam RKDVC op voorsprong nadat een schot van Ingmar Voorhaar nog door de keeper werd gepareerd maar de rebound werd keurig door Yannick van Zutphen ingeschoten, 0-1. Dit was vervolgens ook de ruststand.

In de rust werd Rob van Beek bij Nieuwkuijk gewisseld door Stef van Rooij. En kort na rust werd ook Niels Kok bij hun gewisseld door John van Dommelen. Een vrije trap van RKDVC ging net over maar kort hierna werd een aanval over links door Yannick keurig in de voeten van Christiaan van de Velden gespeeld die deze eenvoudig kon afronden, 0-2. In de 64e minuut werd een goed schot op goal door Nieuwkuijk op spectaculaire wijze van de doellijn gered door Bas Verhoeven. Kort hierna kreeg Yannick geel door een domme handsbal en vervolgens kreeg Michael Kivits van Nieuwkuijk geel. In de 74e minuut werd Yannick gewisseld door Guus Berens. Abdel kreeg geel voor het wegtrappen van een bal en Robert Parijs van Nieuwkuijk kreeg kort hierna ook geel. In de 79e minuut werd Bas gewisseld door Marijn Hooijmans. Nieuwkuijk kreeg nog een goede kans maar deze ging voor langs. Bij Nieuwkuijk werd Roy de Vaan gewisseld door Miguel de Wijs en bij RKDVC kwam Ray Kivits in het veld voor Roy Lamers. Net voor tijd kreeg RKDVC nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar de inzet van Ingmar ging via de keeper en de lat helaas over. Smet op de wedstrijd was nog de 2e gele kaart voor Abdel die met rood moest vertrekken. Meteen hierna kwam ook Nieuwkuijk nog met 10 man te staan omdat Robert Parijs ook tegen zijn 2e gele kaart aan liep. De goed leidende scheidsrechter floot vervolgens na 93 minuten af waardoor RKDVC met 3 punten de kantine in kon om een feestje te vieren.

Volgende week thuis tegen het sterke Avanti uit Schijndel. De Schijndelnaren worden door velen genoemd als een van de topploegen in onze klasse. Na afloop is het Oktoberfest in onze kantine.

Opstelling:               Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen, Bas Verhoeven (Marijn Hooijmans 79ste), Yori van Delft, Christiaan van de Velden, Roy Lamers (Ray Kivits 82ste), Yannick van Zutphen (Guus Berens 74ste), Abdel Yachou, Ingmar Voorhaar.
Scoreverloop:           0 - 1 Yannick van Zutphen (35ste minuut)
                                      0 - 2 Christiaan van de Velden (60ste minuut)
Toeschouwers:          250