RKDVC 8
08-10-2017
6 - 1

Scheidsrechter:   Kiriwenno, Jean-Paul
Na een gezellige avond in het hart (voor velen) was het toch erg vroeg voor de meesten om te vertrekken naar Zwaluw. Met de nieuwe shirts nog in de doos gingen we op pad naar Vught. De eerste minuten waren best wel om aan te zien. Het was nog wel een gezoek naar de juiste aanpak maar er werd sporadisch best aardig gecombineerd, zoals het uitverdedigen tussen Nick van den Brand, Roel, Niek en Marc. Rob had een erg goede verdedigende actie. Maar hoe verder we in de wedstrijd kwamen hoe slechter het ging. Er was totaal geen overleg en iedereen leek maar wat te doen. Pas na 20 minuten werd de score geopend. Niet veel later maakt Roel een sliding om de bal af te pakken van de rappe rechtsbuiten. Deze tackle was op het randje... Het spel werd alsmaar ongeorganiseerder en Zwaluw zag zijn kans schoon om hier gebruik van te maken. In de 35ste minuut verdubbelen zij de voorsprong met een afstandsschot. In de 40ste minuut komen we tot de conclusie dat het wel echt heel matig is wat we te zien krijgen en dat Geurds misschien weleens verandering in zou kunnen brengen. Deze hoop werd na 38 seconden de grond in geboord doordat hun 3-0 maakte. Mensen langs de zijlijn noemde het 'gatenkaas' bij RKDVC. In de laatste minuut van de eerste helft kon er na een voorzet van rechts de bal vogelvrij worden ingekopt: 4-0. Dit was dan ook de ruststand en er werd in de kleedkamer flink overleg gepleegd wat te doen in de tweede helft. Na de rust leek het wat beter te gaan. De eerste 2-3 minuten is Zwaluw eigenlijk niet aan de bal geweest. Na enkele minuten begonnen zij echter weer te voetballen. Toch scoorde wij de 4-1, Marc gaf een mooi steekballetje op Michael, die niet faalt en de bal rustig langs het keepertje heen schiet. In de tweede helft bleven ook echt hele grote kansen uit maar er was overleg en het stond beter. Marc gaf nog een voorzet op Geurds, die het uit een lastige hoek probeerde en het de keeper nog moeilijk maakte. Vrijwel uit het niets scoorden zij 5-1 met een heerlijke goal, dat moet gezegd. Men geloofde het wel leek wel, Tim maakte nog een eigen goal toen hij een voorzet weg wilde werken... Zo werd het dus 6-1 en mogen we deze wedstrijd snel vergeten, dan thuis tegen Real Lunet!