JO17-1 pakt eerste 3 punten in spannende uitwedstrijd bij Mierlo-Hout!

RKDVC JO17-1
14-10-2017
2 - 3

Scheidsrechter:   R. van Lier
In de 2e uitwedstrijd en de 4e van het seizoen wisten de jongens van JO17-1 3 punten in de wacht te slepen op bezoek bij Mielo-Hout. Met wat omzettingen door blessures en afwezigen door een schoolreisje moesten we een beroep doen op 3 spelers van JO17-2. Ietwat gehavend werd dus begonnen aan de wedstrijd maar al na 3 minuten wist Tijmen het net te vinden door een hoge voorzet in de 16 direct op de slof te nemen en over de keeper in de kruising mikte. 1-0. Deze voorsprong wisten de DVC-ers vast te houden tot net voor rust toen een hoge voorzet aan de andere kant goed werd ingekopt door de sterke spits van de thuisploeg. 1-1. Een verdiende gelijkmaker want Mierlo-Hout was in die fase iets beter. Na rust eenzelfde beeld. Een goed spelend Mierlo-Hout maar met een Drunense blauwwitte formatie die vocht als leeuwen. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong nadat RKDVC al eens de lat had geraakt na een schot van de goed spelende Willem. Uit een aanval die kort daarop volgde kon de thuisploeg op 2-1 komen door goed doorzetten van de spits. Toen 20 minuten voor tijd RKDVC een penalty kreeg voor handsball werd het 2-2 door Rody die de penalty in eerste instantie mistte maar in de rebound raak schoot. Een zinderende slotfase brak aan met over en weer kansen. Het was uiteindelijk al in de 80e minuut toen Cas de inmiddels in de spits spelende Pascal wegstuurde en die aarzelde geen moment toen hij de keeper uit zag komen. Met een gave lob scoorde hij 3-2 en haalde hij zo de zwaarbevochten maar zeker niet onverdiende 3 punten binnen voor de Drunenaren. Een teamprestatie van formaat. Proficiat met de eerste driepunter van het seizoen.