Avanti'31 1
15-10-2017
0 - 1

Scheidsrechter:   S.C.A. van Zuilichem
Vandaag moest aangetreden worden tegen Avanti’31 uit Schijndel. De Schijndelnaren beschikken over een technisch sterke ploeg. Dit mag wel blijken uit de positie die zij nu in het klassement innemen. Zij stonden tweede achter Fc Engelen. Vanaf de aftrap was ook wel te zien dat Avanti’31 tot de sterkere ploegen behoren. Ook RKDVC liet zien dat het een aardig potje kan voetballen. Het gevolg was dat de talrijke toeschouwers een degelijke pot voetbal kregen voorgeschoteld. Beide ploegen speelden op de aanval maar stuitte telkens op de degelijke verdediging. Slechts sporadisch kwam het tot doelgevaar. In de 23ste minuut was Yannick van Zutphen bij de openingstreffer. Na een diepe bal kwam hij kansrijk voor het doel. Jammer genoeg kon hij niet uit de geboden mogelijkheid scoren. Twee minuten later was het Roy Lamers, die de bal uit een vrije trap kreeg, en zijn inzet juist over zag gaan. Ook Avanti’31 was dicht bij een treffer. In de 30ste minuut kon een bal van rechts strak worden voorgegeven. Kort voor het doel kon hun spits de bal net niet meer raken.
Ook in de tweede helft lieten beide ploegen zien dat zij een aardig potje konden voetballen Echter in de tweede helft waren de doelpogingen veel talrijker. Na enkele minuten was de eerste mogelijkheid voor RKDVC te noteren. Yannick kreeg de bal in de diepte aangespeeld en kwam kansrijk voor het doel. De verdediging van de gasten kon de bal nog over de achterlijn spelen. De hoekschop die volgde kwam hoog voor het doel, waar Tim Poel zijn kopbal via een verdediger naast zag gaan. In de 61ste minuut wist de juist ingevallen Osman Bostanci dankzij goed doorzetten zijn verdediger te passeren, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Uit de hoekschop die volgde kwamen enkele mogelijkheden tot scoren tot stand. Maar de allergrootste mogelijkheid kreeg Christiaan van de Velden in de 69ste minuut. Het was Giel Brandts die hem bediende met een fraaie diepte pass. Geheel vrij voor het doel schoot Christiaan juist naast het doel. Overigens dient vermeld te worden dat de assistent scheidsrechter alweer, was hiervoor al tenminste viermaal eerder gebeurd, ten onrechte voor buitenspel stond te vlaggen. Hierna brak de periode aan dat invaller rechtsbuiten van Avanti’31 begon te schitteren. Met veel snelheid wist hij meerdere malen goed door te breken. In de 71ste minuut kwam hij een op een met doelman Daan Dekkers. Daan bleek de sterkste. Een minuut later was het alweer Daan die moest redden toen een kopbal van dicht bij juist onder de lat zou vallen. Dankzij de schitterende redding werd de bal niet tot doelpunt gepromoveerd. Uit de hoekschop die volgde kwam de bal tot tweemaal toe tegen de onderkant van de lat. In 74ste minuut kreeg RKDVC weer een mogelijkheid tot scoren. Echter de verdediging wist de bal te bezorgen bij de rechtervleugelspeler. Zijn inzet ging juist voor langs. In de 82ste minuut werd de ingevallen Kevin de Vries in de diepte aangespeeld. Helaas kwam hij niet tot een doelpoging omdat de doelman van de gasten juist iets eerder bij de bal was. In de 87ste minuut zou de beslissende treffer van het duel vallen. Bij een snelle uitbraak kon de bal van rechts voor het doel van RKDVC worden gebracht. Bij de tweede paal kon deze onhoudbaar worden binnengekopt worden, 0-1
Mede dankzij het Oktoberfest was er veel publiek op het sportpark aanwezig. Zij hebben een leuke pot sportief voetbal voorgeschoteld gekregen. Helaas kon het gelijke spel niet tot het eindsignaal worden behouden.

Opstelling:            Daan dekkers, Giel Brandts, Tim poel, Damian Bijnen, Bas Verhoeven (Martijn Hooijmans 41ste), Yori van delft, Christiaan van de Velden, Roy Lamers, Yannick van Zutphen, Ray Kivits (Osman Bostanci 59ste), Ingmar Voorhaar (Kevin de Vries 80ste)
Scoreverloop:        0 - 1 87ste minuut
Toeschoyuwers:     300