Real Lunet 5
15-10-2017
2 - 2

Scheidsrechter:   Logten, Henk van
Real Lunet uit Vught was de tegenstander op deze warme zomerdag in oktober op de sportlaan, waar de kantine al gereed was voor het oktoberfest. Het zou toch iets gezellig bier drinken zijn met een goed resultaat. De basis was als volgt: Patrick, Roel, Nick van den Brand, Krol, Nicky, Rick, Michael, Rob, Blok, Cas en Geurds. Als wissel beginnen Glenn, Niek, Kevin, Tim en Miel. Voor dat de wedstrijd begon maakten we even een teamfoto. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was was het duidelijk zoeken naar het hoe en wat. We zijn immers in een ander systeem gaan spelen. De beginfase kun je omschrijven als een onrustige flipperkast. Wel komen de kansen van onze zijde, zo was er een corner die gevaar opleverde via een kopbal. Maar het doelpunt viel aan de andere kant, Patrick werd verschalkt nadat een speler van Real Lunet door de verdediging kon wandelen. Slechts anderhalve minuut later kregen we een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Nicky voelde zich geroepen om de vrije trap te nemen en via de muur kwam de bal terecht bij Michael, die de gelijkmaker binnen schoof. Een prima variantje. Het doel van de tegenstander is in de eerste helft nog een aantal keer onder vuur genomen maar zonder al teveel gevaar. Rick schoot over en de keeper kon vrij eenvoudig redding brengen op het schot van Cas. Degene die het dichtst bij een doelpunt kwamen was Real Lunet, een vrije trap van ongeveer dezelfde afstand werd op het ijzerwerk boven Patrick geschoten. In de rust werden er wissels toegepast en hier en daar wat positiewisselingen doorgevoerd. Miel was 1 van de nieuwe mensen in het veld, hij was ook vrijwel direct gevaarlijk met een prima schot. We namen de overhand, het spel speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander. Real Lunet beperkte zich vrijwel continu tot vertragen van het spel en het irriteren van ons, waar ook overtredingen bij gemoeid waren. De irritaties begonnen op te lopen. Toch waren zij het die de meest gevaarlijke kans kregen toen er een lange bal naar voren werd gespeeld en Patrick de 1-2 kon voorkomen. De irritaties liepen steeds hoger op. Zeker toen Geurds de ingooi niet kon nemen en Kevin geblesseerd raakte. Maar bij ons kreeg er iemand geel en moest er dus 10 minuten af, Rick, nadat hij in een aanval van ons een overtreding maakte. Ook in deze 10 minuten waarbij zij een overtalsituatie hadden, hadden wij het overwicht maar waren zij het meest gevaarlijk. Wij werden gevaarlijk door een schot van Geurds. Niet lang daarna was het erg druk in de 16, uiteindelijk kon Geurds afdrukken, maar hij vond het net niet. We stonden dus flink aan de poort te rammelen maar er werd niet open gedaan. Alles werd op de aanval gegooid en dus zou dat weleens gevaar achterin op kunnen gaan leveren. zij kregen in de 88ste minuut dan ook een vrije trap vlakbij de 16. Uit deze vrije trap viel de 1-2. We hoefden deze wedstrijd absoluut niet te verliezen en dus bleef iedereen er vol voor gaan. In de allerlaatst seconde van de blessuretijd kregen we nog een vrije trap, tegen de achterlijn. Geurds schoot de bal hard en laag voor het doel in de hoop dat er een been tegen aan kwam. Dat gebeurde ook. Wel een Vughts been maar de 2-2 kon worden genoteerd. Na de aftrap floot de scheids ook direct af. De kleding voor het oktoberfest kon worden aangetrokken en het zal nog lang onrustig blijven in de kantine. Volgende week naar RWB!