Gedreven RKDVC behaalt ruime overwinning

RKDVC 1
Schijndel/DE WIT 1
22-10-2017
5 - 1

Scheidsrechter:   N. Janssen
Vandaag moest RKDVC aantreden tegen een ploeg die vele jaren deel uitmaakte van de elite-ploegen in het amateurvoetbal. Maar door diverse omstandigheden heeft de Schijndelse vereniging besloten om een geheel eigen ploeg op te bouwen. Met eigen jeugd moet een nieuwe weg worden ingeslagen. Deze weg gaat met vallen en opstaan. Vandaag werd de ploeg verrast door een zeer gemotiveerde thuisploeg. RKDVC kwam zeer sterk uit de startblokken. Direct werd de volle druk op de gasten gezet. Dit leidde in de 2de minuut al tot de eerste treffer van dit duel. Yannick van Zutphen kon na een schitterende steekpass van Ingmar Voorhaar alleen op het doel af gaan. Met een schuiver liet hij de doelman kansloos, 1-0. Voor de Schijndelse ploeg het in de gaten had kwamen de volgende grote kansen voor RKDVC. In de 5de minuut kon Ingmar diep gaan. Op het juiste moment leverde hij de bal bij Christiaan van de Velden af. Christiaan zag zijn inzet door de doelman gepakt worden. Een minuut later leek de tweede RKDVC treffer toch te vallen. Het was opnieuw Ingmar die de bal knap kon opbrengen. Opnieuw gaf hij de perfecte pass op Christiaan die nu wel de bal in het doel liet belandden. Maar op het advies van de grensrechter besloot de scheidsrechter de treffer af te keuren. Door veel aanwezigen werd aan dit besluit getwijfeld. Ook hierna bleef RKDVC de bovenliggende partij. Slechts sporadisch kon Schijndel voor het doel van RKDVC komen. In de 23ste minuut belandde de bal bij Rutger van der Burgt. Alleen tussen vier DVC verdedigers kon hij de bal toch voldoende raken om het projectiel de doellijn te zien passeren, 1-1. RKDVC legde zich niet neer bij de plotselinge tegentreffer en trok fel de aanval in. Het werd voor Schijndel nog zwaarder toen in de 29ste minuut een verdediger het veld moest verlaten nadat hij met een rode kaart was bestraft. Op slag van rust besloot de scheidsrechter tot het geven van een strafschop voor RKDVC wegens een duwfout in het strafschopgebied. Het was Damian van Bijnen die van elfmeter mocht aanleggen. In eerste instantie werd de strafschop gekeerd, maar in de rebound scoorde Damian alsnog de 2-1.
Ook na rust was het een veel sterker RKDVC dat het spel kon maken. Vanuit een rustig en verzorgde opbouw van achteruit werd geregeld gevaar voor het doel van Schijndel gesticht. Een grotere voorsprong kon dan ook niet uitblijven. In de 53ste minuut kreeg het publiek een pracht voorbeeld te zien hoe mooi het voetbal kan zijn. Vanuit het rondspelen in de verdediging kwam de bal na twee contacten bij Christiaan. Hij besloot tot een strakke voorzet op Yannick die bekwaam de bal binnen de palen legde, 3-1. Een aanval uit de boeken. Hierna was het verzet van de gasten helemaal gebroken. Dit overwicht werd in de 63ste minuut opnieuw in een fraaie treffer tot uiting gebracht. Het was nu Roy Lamers die na een goede actie de bal keurig afleverde bij Yannick. Zijn schot verdween geheel onhoudbaar achter de doelman van de gasten, 4-1. Het tempo in de wedstrijd zakte hierna en speelde RKDVC de wedstrijd zeer gecontroleerd uit. Desondanks kregen de Drunenaren nog diverse goede kansen. In de 83ste zou de definitieve eindstand op het scorebord komen. Het was de ingevallen Kevin de Vries die de bal keurig afspeelde op Ingmar. Ingmar liet deze buitenkans niet onbenut en schoot hard en zuiver de 5-1 binnen.
RKDVC heeft vandaag een goede en dik verdiende overwinning behaald. Een overwinning van het hele elftal dankzij goed samenspel en technisch verzorgd voetbal. Komende week moet RKDVC op bezoek bij Fc Engelen. Fc Engelen werd voor aanvang van de competitie door velen gezien als een van de grootste titelkandidaten. Maar de afgelopen wedstrijden werden met ruime cijfers verloren. Toch blijven de Bosschenaren een zeer te duchten en gevaarlijke tegenstander met vele voetbal-kwaliteiten.

Opstelling:            Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen, Marijn Hooijmans, Yori van Delft, Christiaan van de Velden (Guus Berens 84ste), Roy Lamers (Kevin de Vries 69ste), Yannick van Zutphen, Abdel Yachou (Ray Kivits 78ste), Ingmar Voorhaar.
Scoreverloop:        1 - 0 Yannick van Zutphen 2de minuut
                                  1 - 1 Rutger van der Burgt 23ste minuut
                                  2 - 1 Damian van Bijnen 45ste minuut
                                  3 - 1 Yannick van Zutphen 51ste minuut
                                  4 - 1 Yannick van Zutphen 63ste minuut
                                  5 - 1 Ingmar Voorhaar 83ste minuut
Toeschouwers        200
 

RKDVC 1 - RKSV Schijndel 1

RKDVC 1 - RKSV Schijndel 1 5-1 22 oktober 2017 Foto's door Sluipschutter
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven