RKsv RCD 2
22-10-2017
3 - 2

Scheidsrechter:   T. Akturan

‘T Twidde stond vandaag tegenover een lastige opponent op de Drunense kunstwei. Rksv RCD was de tegenstander en we wisten dat ze onder andere oud-prof Louis laros in de gelederen hadden.

In het eerste half uur werd er van beide kanten afgetast, waar ‘t Twidde voetballend duidelijk beter was. De eerste goede kans liet dan ook Dvc noteren door HG. Helaas belandde deze bal in een baan om de aarde. Terwijl de hemelpoort de sluizen openzetten kreeg ook RCD de eerste kans van het duel, de bal belandden buiten JL bereik op de paal. Voor rust bleef t Twidde de betere ploeg en kreeg via SH nog twee prima kansen, toch met 0-0 naar de thee. Conclusie in de rust was dat we onszelf vandaag moesten belonen voor het vertoonde spel.
Na rust ontstond hetzelfde spelbeeld, maar toch was het RCD die de voorsprong pakte. De 0-1 ontstond na een fout in de Drunense defensie. ‘T Twidde ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier ook mogelijkheden voor, onder andere de lat stond de gelijkmaker in de weg. We moesten blijven knokken en geloven en dan zou het goed gaan komen was het devies. En dat bleek in een knotsgekke slotfase, allereerst maakte SH op aangeven van MP 1-1. Vervolgens knikte Turks moppentaptalent RvW, de 2-1 ook nog eens binnen. Dit mochten we niet meer weggeven, toch gebeurde het onfortuinlijke in minuut 93. De bal verdween in het enige sprietje zon van deze zondag en plots lag de 2-2 in het mandje. Teleurgesteld ging DVC toch opzoek naar de overwinning. Nog een keer ging de bal maar voren, LK kapte kapte speelde en daar stond OB klaar om in minuut 97 3-2 binnen te prikken. Lekker en verdiend...3 punten in de pocket.