Quick JO19-1
28-10-2017
1 - 3

Scheidsrechter:   T. Keeris
Quick uit Den Haag was de volgende tegenstander. Quick was vorig seizoen gedegradeerd uit de 2e divisie en wil zo snel mogelijk terugkeren in die divisie. Aan hun dus de taak om 3 punten in Drunen op te halen. De jongens die dat vanaf het begin mogen voorkomen zijn: Jordy, Bas K, Deniz, Ralph, Rik, Sander, Sam, Yuri, Bodie, Bas V en Thomas. Als wissel beginnen: Tugsad, Ruud, Bauke en Jelle. Het was een open openingsfase: Rik probeerde vrijwel direct een voorzet te geven maar daar kwam niet meer uit dan een doeltrap, zij speelde daaropvolgend meteen de lange bal en daar was bijna meteen de openingsgoal. En in nog diezelfde 1e minuut gaf Bas V een goede voorzet en de meegekomen Deniz kopte over. Er werd in een hoog tempo gespeeld. Quick kreeg de eerste corner van de wedstrijd. Half verdedigen zorgde ervoor dat een speler vol uit kon halen vanuit de 2e lijn. Terwijl het schot nog onderweg was hoorden we de Haagse doelman al juichen, echter belandde de bal op de paal. Hun speelden vaak de lange bal. In de 15de minuut word Bas V diep weggestuurd, hij word gevloerd op de rand van de 16. Sam gaat achter de bal staan en schiet de bal dwars door de opspringende tweemans muur. 1-0. Het tempo lag erg hoog maar we konden het goed bijbenen, na ongeveer 20-25 minuten zie je toch dat zij langzaam sterker lijken te worden en we wat worden teruggedrongen. Ondanks dat komen we er nog weleens goed uit. Zo werd Bas V weer diep weggestuurd en gaf een goede voorzet op Bodie, die helaas net wat lengte tekort kwam om de 2-0 binnen te tikken. Even later verdienden we een vrije trap op het middenveld, de bal werd echter weggewerkt en een razendsnelle counter was het gevolg: 1-1. In de rust werd nog maar eens benadrukt dat we met de juiste intensiteit, juiste scherpte en juiste mentaliteit speelden in deze eerste helft en dat dit in de tweede helft ook moet gebeuren. Dit gebeurde dan ook, al gebeurde er in de eerste 15 minuten niet heel veel noemenswaardigs behalve dat het tempo wederom hoog lag, duels fel werden uitgevochten en we voor elkaar door het vuur leken te gaan. In de 60ste minuut was daar de eerste grote kans in de 2e helft. Helaas niet van ons maar van Quick. Een snelle aanval en een goede voorzet werden vervolgd door een goede tegendraadse kopbal maar onze doelman Jordy werd er niet warm of koud van. In de minuut die daarop volgt was daar een corner van ons, Bas V brengt de bal gevaarlijk in, zo gevaarlijk zelfs, dat het een corner aan de andere kant werd. Bodie legde de bal op het hoofd van Sander die de bal via de lat over het doel ziet verdwijnen. Na dit moment verloren we de grip op de wedstrijd. In de 75ste minuut gebeurde het, we kregen de 1-2 tegen. We probeerden de gelijkmaker te forceren maar alles wat we deden had geen effect. In plaats van de gelijkmaker te scoren kregen we de 1-3 tegen. De mannen van Quick mogen de 3 punten meenemen en we bedanken de scheids voor de goede leiding, zonder kaarten. Jammer jongens maar we hebben ons prima gerevancheerd van vorige week. Met deze instelling, deze intensiteit (niet alleen op zaterdag maar ook bij de trainingen) gaan we nog ver komen dit seizoen mannen! Om te beginnen volgende week, uit bij VFC in Vlaardingen, succes!