DSC JO11-2
RKDVC JO11-3
28-10-2017
2 - 5

We mochten ons melden in Kerkdriel, waar veel blauw op het veld te vinden was. De ouders deden solidair mee, die stonden te blauwbekken. Al in de 4e minuut kwam er een mooi schot van Tobias, maar helaas stond de keeper op de goede plek. Snel kwam er weer een mooie aanval vanuit RKDVC maar wilde de bal er net niet in. Na deze vliegende start zwakte Drunen iets af en werd het een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. We zagen een mooie schijnbeweging van Rhivano, een poging tot een kopbal van Wessel, goed verdedigingswerk door Sander en een prachtig schot van Cas op de goal waar helaas de keeper weer in de weg stond. De 1e corner werd door ons goed afgevangen, waardoor het gevaar snel werd afgewend. Na vele onopgemerkte hands van de tegenpartij werd een hands door ons echter wel opgemerkt. Snel stelde RKDVC een muurtje op, de ouders waren bijna in paniek maar de kinderen waren relaxt: niks aan de hand . RKDVC herpakte zich, een prachtige voorzet door Fabian werd door Dominique bijna ingekopt. DSC gaf zich echter ook niet gewonnen en kwam met een gevaarlijke aanval die eerst prachtig afgevangen werd door Kyano en vervolgens door Yoran. De volgende aanval kwam gelukkig weer van RKDVC, een prachtig langeafstand schot van Dominique maar helaas. In de laatste minuut wist DSC Tobias uit te schakelen en scoorde het eerste doelpunt terwijl onze aanvaller nog op de grond lag.

STAND RUST: 1-0

In de rust sprak Bram het team toe en dat was meteen te merken. RKDVC zette grote druk op de tegenstander en de 1e minuut was het al bijna raak. De 3e minuut kwam Rhivano met een nieuwe aanval met een prachtig doelpunt als beloning (1-1). Nadat Yoran gehaakt werd, nam Wessel de vrije trap maar die mocht helaas niet beloond worden. Fabian liet ook van zich horen met een prachtig schot maar helaas stond de keeper op de goede plek. Gelukkig wist Cas de 6e minuut RKDVC op een voorsprong te brengen (1-2). Vanaf dit moment kregen we prachtig samenspel tussen de jongens te zien. De volgende aanval kwam van Wessel, maar ook hierbij weer een mooie redding van de keeper. Toen gingen de jongens corners oefenen, die helaas elke keer net niet tot een doelpunt wilde leiden. Noël liet een mooie actie zien in voorbereiding voor een nieuwe aanval van RKDVC. In de 10e minuut schoot Wessel helaas tegen de paal. Ook werd er goed “gekeept” door Tobias bij een corner tegen. Daarna wist RKDVC zich geheel vrij te spelen waardoor de kans voor scoren open lag, maar door een communicatiefoutje werd het helaas net niet 1-3. Vanaf dit moment gingen de jongens los en hadden we letterlijk en figuurlijk de wind mee:
- 14e minuut wist Cas alsnog 1-3 te realiseren na een prachtige voorzet van Fabian
- 16e minuut was het bijna een goal door Noël
- 17e minuut bracht Fabian ons op ruime voorsprong (1-4)
- 19e minuut een prachtige kopbalgoal door Dominique (papa: doet hij anders nooit) waardoor de stand op 1-5 kwam

De 22e minuut kwam echter nog een prachtig schot van de tegenstander die helaas onhoudbaar was voor onze topkeeper Kyano (2-5). RKDVC liet echter zich hierdoor niet kennen en bleef druk houden bij de tegenstander. De laatste minuut kwam Dominique nog met een aanval, maar helaas kwam deze op de lat – jammer! Maar gelukkig namen we deze keer de winst mee naar huis, wel verdiend jongens!