Hardwerkend JO13-2 ten onder tegen FC Tilburg

FC Tilburg JO13-1
04-11-2017
2 - 6

Scheidsrechter:   Kivits, Gerard… (+1)
Vandaag kwam de splinternieuwe Fusie Club Tilburg met de JO13-1 op bezoek op ons sportpark. Op basis van de ranglijst mocht DVC zich opmaken voor een stevig potje voetbal. Het verschil tussen de grotendeels tweedejaars spelers uit Tilburg en de Drunense selecao die voor het merendeel bestaat uit eerstejaars spelers, was vanaf het begin duidelijk. Niettemin waren de DVC-ers bereid om de huid zo duur mogelijk te verkopen en werd er volop strijd geleverd. Jammer was het dan ook dat veel van de Tilburgse doelpunten eigenlijk Drunense weggevertjes waren. Het harde werk werd daardoor niet beloond en DVC liep al snel achter de feiten aan. Na vier snelle doelpunten aan het begin van de wedstrijd wist DVC aan het eind van de eerste helft het Tilburgse doel wat vaker onder vuur te nemen. Uiteindelijk was het Baran die met zijn dodelijke linkerbeen de keeper passeerde. In de tweede helft lag de bal helaas al weer snel twee keer in het netje van Jari. Daarna liet DVC zien dat we deze tegenstander best partij konden geven. Als we ons maar aan de afspraken houden en hard werken, komt het resultaat vanzelf. Verdedigend gaven we in die fase niets meer weg. Finn speelde links achterin een beresterke wedstrijd tegen de Tilburgse Gullit en in het centrum van de verdediging gaven we wat beter rugdekking. Op rechts had Lars wel last van een snelle linksbuiten, maar hij slaagde er toch telkens in om de opbouw over rechts goed te verzorgen. Het slotakkoord van de wedstrijd kwam op naam van Mauro. Hij bekroonde een goede wedstrijd vanaf een voor hem nieuwe positie op het middenveld met een doelpunt. De assist kwam op naam van Luke. Dit resulteerde in een uitslag van 2-6. Waarom de gasten uit Tilburg twee doelpunten kado hebben gekregen in de uitslag is voor ons overigens een raadsel.