RKDVC JO19-1
04-11-2017
2 - 1

Scheidsrechter:   J.M. Arendonk
VFC-uit stond op het programma voor zaterdag 4 november. Kort voor de wedstrijd werd bekend dat VELO diezelfde dag al had gewonnen van Kozakken Boys. VELO is qua puntenaantal dus boven ons gekomen. Er moest vandaag gewonnen worden tegen de rode lantaarndrager. Op dit redelijk kleine maar mooie complex beginnen de volgende namen in de basis: Tim, Ruud, Ralph, Deniz, Bas K, Sander, Yuri, Sam, Bas V, Jelle en Tugsad. Als wisselspelers beginnen: Thomas, Rik en Bodie. Toen alles gecontroleerd was en een minuut stilte gehouden was, konden we beginnen. We zochten vrijwel meteen de aanval, Tugsad had al in de eerste minuut een voorzet die helaas niet aan kwam, maar de intenties waren duidelijk. Echter was VFC niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Zij scoorden in de 7de minuut de 1-0 maar er werd gevlagd en gefloten voor buitenspel. Er was nog maar weinig over van die voortvarende eerste 60 seconden. Het spel was slordig, ongecontroleerd. Slechts sporadisch werd er het goede spel vertoond dat wij kunnen spelen. Een van deze momenten resulteerde in een vrije trap op de rand van de 16. Sam tilde de bal net iets te hoog op. Maar het was meer vechtvoetbal dan goed voetbal. Vrijwel uit het niets viel de 0-1 in de 19de minuut. Een lange bal van achteruit werd uitstekend voorgegeven door Sander waarna Tugsad voor onze voorsprong zorgde, waar we zo naar zochten. We waren nog niet uitgevierd en de gelijkmaker lag al in het netje. Vlak na deze gelijkmaker in de 22ste minuut gingen de lichten al aan. Ons spel leek met de minuut af te zwakken en VFC rook zijn kans. Slordig spel in zowel balbezit als balverlies in combinatie met weinig felheid zorgde ervoor dat we hun in het zadel hielpen. Ze waren dicht bij de voorsprong toen een kopbal uit een vrije trap tegen de paal kwam. De rust kwam voor ons op het goede moment. Na de rust gingen we met een goed gevoel het veld op. In de eerste 5 minuten van de 2e helft heeft zo ongeveer elke speler van ons een keer op doel geschoten zonder resultaat. We rammelden flink aan de poort, er werd tot nu toe echter nog niet open gedaan. Ook niet toen er na een corner de bal na een kleine scrimmage over geschoten werd. We speelden vele malen beter dan in de eerste helft, ook werden er nu veel duels gewonnen. VFC probeerde van zich af te bijten maar achterin stond het goed. VFC leek wat vermoeid en de 2de helft speelt zich tot nu toe af op hun helft. We blijven aanstalten maken om te scoren. Telkens lukt het nét niet, schieten we nét tekort. De goal hing in de lucht, dat kon simpelweg niet uitblijven. Helaas deed de ongeschreven voetbalwet zich gelden en lag de bal er, nadat hun voor de allereerste keer in de 2e helft op onze helft kwamen, aan de andere kant in. En zo stond het in de 78ste minuut 2-1. We hadden heel de 2de helft onder controle. Maar er zijn nog ruim 12 minuten te spelen dus moesten we de gelijkmaker forceren. We probeerden van alles maar ook de invallers kwamen niet dichterbij een doelpunt dan een vrije trap op de paal. Zo verloren we kostbare punten aangezien de rest van de concurrentie punten heeft gepakt. VFC mag de rode lantaarn overdragen aan Dongen. Volgende week moeten we ons beste beentje voor zetten om 3 punten mee te nemen in de bus. Succes!