RKDVC JO17-1 stunt tegen sterk UDI'19, uitslag 2-1

UDI'19/CSU JO17-1
11-11-2017
2 - 1

Scheidsrechter:   P. Jansen
Op de elfde van de elfde gebeuren er rare dingen. In Den Bosch viert men de start van het carnaval. In Drunen stunt JO17-1 tegen nummer 3 op de ranglijst UDI'19 en pakt de volle buit. Voetballend waren de gasten uit Uden zeker de eerste helft de bovenliggende partij. Maar toch wist RKDVC al in de 9e minuut op voorsprong te komen toen de Udense keeper een inzet van Lucas los liet en de bal voor de voeten van Tijmen tikte. Die aarzelde geen moment en schoot de bal prima binnen. 1-0. Bekomen van de schrik ging UDI'19 op zoek naar de gelijkmaker. Die werd dan ook gescoord in de 16e minuut toen na een reeks van aanvallen op het Drunens doel de rechterspits plots vrij stond bij de tweede paal en makkelijk in kon tikken. 1-1. Een open pot voetbal, dat was het zeker. Met een hoog tempo en een goed combinerend UDI'19 en een keihard werkend RKDVC ging het spel snel op en neer. De kansen die de Udenaren kregen wisten ze niet om te zetten in een doelpunt en RKDVC kon uit de paar gevaarlijke uitvallen niet tot scoren komen. Dit bleef zo tot de rust. Na de thee kwam er een fel spelend RKDVC uit de startblokken. Combinaties gingen beter lopen en UDI'19 moest meer ruimte weggeven. Voor RKDVC ging het hoge tempo zijn tol eisen. Al snel moesten enkele belangrijke spelers opgeven vanwege spierblessures maar de invallers waren zeker niet de mindere en vastberaden het karwei af te maken. Met wat kunst en vliegwerk werd een tegendoelpunt voorkomen. Zeker 4 tot 5 keer moest de Drunense verdediging bijna buigen voor het offensief van UDI'19 maar door paal en lat, een bal van de doellijn en zeker ook het goede optreden van keeper Julian kon een tegendoelpunt voorkomen worden. In die fase was UDI'19 zeker de bovenliggende partij alhoewel RKDVC er vaak gevaarlijk en snel uitkwam en de Udenaren daar ook niet altijd een passend antwoord voor hadden. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel. Een punt waarmee RKDVC zeker niet ontevreden mee zou zijn geweest. Door een gedwongen wissel van de goed spelende Sam die met kramp het veld moest verlaten was Tomas genoodzaakt zijn plaats op het middenveld over te nemen en moest Jasper de laatste 5 minuten de verdediging versterken. Dat bleek cruciaal. Tomas wist de verdediging van UDI'19 een paar keer flink in de problemen te brengen. Zijn tomeloze inzet en veerkracht en een grote dosis power zorgde er voor dat in de 80e minuut RKDVC nog eens 2 corners kreeg. Bij de eerste ging de bal nog over alles en iedereen heen maar bij de tweede die direct erna volgde kopte Tomas de bal van dichtbij keihard tegen de touwen. Een wonderschoon doelpunt in een spannende eindfase. 2-1. Met nog een minuutje in blessuretijd wist UDI'19 nog een corner te forceren maar verder dan de bal bij de eerste paal kwam de voorzet niet en dat was tevens het laatste wapenfeit van UDI'19. Hierna floot de goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en waren de 3 punten voor RKDVC. Hiermee stijgt de ploeg een plekje op de ranglijst en bezet het nu plaats 8. Gefeliciteerd mannen met deze prachtige overwinning.