JO13-2 moet het hoofd buigen voor de koploper

Taxandria JO13-1
RKDVC JO13-2
11-11-2017
6 - 1

Scheidsrechter:   Rijksen, Edwin
Op de ellufde van de ellufde gingen we mijn zijn elluven op bezoek bij koploper Taxandria in het bosrijke Oisterwijk. Nadat het hoofdveld zo goed als bladvrij was gemaakt en de solide leidende scheidsrechter alle digitale foto's grondig had bestudeerd, kon de wedstrijd van start gaan.
We hadden afgesproken onze rode lantaarnhuid zo duur mogelijk te verkopen en aldus geschiedde. Zonder ontzag voor de status van de tegenstander kwam DVC sterk uit de startblokken. In de eerste minuten was het daarom een drukte van belang voor het doel van Taxandria. Helaas wist DVC deze sterke start niet in een doelpunt om te zetten. De DVC-ers waren daarvoor wat te onrustig en het ontbrak dan ook aan de broodnodige koelheid in de afronding. Taxandria kwam meer en meer in de wedstrijd en wist na 18 minuten de openingstreffer op het scorebord te zetten. DVC liet zich niet uit het veld slaan en met hard werken en bij vlagen goed voetbal bleven we goed partij bieden aan de sterke tegenstander. De beloning daarvoor volgde ongeveer 5 minuten voor het rustsignaal. Een goede actie van Baran aan de rechterkant zorgde ervoor dat spits Mauro in stelling werd gebracht. Mauro bleef koel en liet de keeper van Taxandria kansloos met een schuiver in de verre hoek. Helaas lukte het DVC niet om de rust met deze gelijke stand te halen. Op slag van rust werd onhandig wegwerken in de verdediging (voor het doel langs) ons fataal. Dit presentje werd door Taxandria dankbaar in ontvangst genomen waardoor het rustwater toch net iets minder lekker smaakte.
In de tweede helft werd door DVC hard gewerkt, maar gebrekkig positioneel verdedigen, een hele snelle linksbuiten en te veel ruimte op het middenveld voor onze tegenstander braken ons uiteindelijk op. Taxandria kon de voorsprong geleidelijk aan uitbouwen naar een eindstand van 6-1.
Zeker de eerste helft van deze wedstrijd biedt voldoende aanknopingspunten om in de volgende wedstrijden punten te gaan pakken. Aanstaande zaterdag komt SV Reeshof speciaal daarvoor op bezoek.
De T.S.


 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven