RKDVC 8
12-11-2017
2 - 1

Scheidsrechter:   Hooft, Bart van
Eenmaal aangekomen in Haaren, niet te verwarren met het Groningse Haren waar een aantal jaar geleden het project X feest finaal uit de hand liep, hadden de mannen van het 8e, nog 18 minuten om zich om te kleden als de warming up te doen, voor een wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie. Toen dit eenmaal achter de rug was konden de volgende namen aan de wedstrijd beginnen: Rick, Wouter, Krol, Nick van den Brand, Roel, Glenn, Kevin, Miel, Nicky, Michael en Blok. Als wisselspelers beginnen Rob en Tim. Niek, Cas en Patrick keken toe. Ondanks onze minimale voorbereiding was het begin voortvarend: Roel had een goede actie en gaf de bal laag voor, Blok schoot de bal naast. Ook Miel had in de beginfase een goed schot, waar de keeper een goed antwoord op had. De tegenstander was nog naar de juiste flow aan het zoeken en praatte vaak wat irritaties naar elkaar uit. Na het wisselen van de ene slappe bal naar de ander bleek dit ouderwetse gekwèk wel nuttig geweest en het spel van hun werd beter. Nu waren wij het team dat de weg even kwijt leek. In de 10de minuut resulteerde dit in de 1-0 voor Nemelaer doordat een aanvaller met een lage, strakke pass, dwars door de verdediging ging en Rick hierdoor ook niet in kon grijpen. We probeerden wat terug te doen en 8 minuten later was daar een best grote schotkans voor Rob, de keeper redde. Het spel golfde in deze fase op en neer. Nog geen minuut later hield Rick ons in de wedstrijd toen hij een inzet van dichtbij keerde. Veel mensen hadden moeite om op de been te blijven op het natte, gladde veld wat ook niet helemaal vlak was. Kort voor rust speelde Nick van den Brand te kort terug op de keeper die nog net redding kon brengen. In de laatste minuut van de 1e helft gaf Nemelaer een voorzet. Wouter maakte hands, penalty dus. Rick stond te huppelen op de doellijn maar hield de strafsfchop wel tegen, hij sloeg de bal tegen de binnekant van de paal waarna de bal verder kon weggewerkt. Na de rust was het bankje voor de reserves en supporters ingenomen en moesten we naar de andere kant van het veld. We waren er op gebrand om een snelle gelijkmaker te forceren. Dit deden we dan ook. Na 50 minuten gaf Nick van den Brand uitstekend mee aan Kevin, die de bal rustig langs de uitstormende keeper schoof. Nu was het zoeken naar de 1-2 begonnen. Glenn had hem bijna op zijn voeten. Pogingen van Miel en Michael waren ook niet succesvol. Intussen was het behoorlijk hard gaan regenen, zelfs gaan hagelen, fijn, zo zonder dug-out. Het veld was nog gladder en moeilijker bespeelbaar, het was wél lekker om slidings te maken. Dat deden sommigen dan ook, ook met het nodige risico af en toe. Het bleef natuurlijk uitkijken voor die tegengoal. Nadat ook Nicky een doelpoging had gedaan die de goede keeper van Nemelaer tegenhield, was het toch Nemelaer die de voorsprong pakte. Vrijwel uit het niets. Uit een ingooi kon de bal worden gepasst naar iemand die de bal van dichtbij kon intikken. Het zou erg lastig worden om hier gelijk te spelen. Uit een vrije trap, zo'n 10 minuten voor het einde, kopte Rob de bal nog goed op doel, maar weer die keeper. De wedstrijd eindigde in een nederlaag, helaas. Volgende week een nieuwe kans om 3 punten te pakken, thuis tegen. Sint-Michielsgestel.