Sint Michielsgestel 4
12-11-2017
2 - 2

Scheidsrechter:   Hagelaars, Peter
DRUNEN – Zo’n titel vraagt om een nadere toelichting. RKDVC 6 speelde afgelopen weekend op het betonnen veld tegen Sint Michielsgestel met 2-2 gelijk. Kansen op een beter resultaat werden gemist, maar door het scoreverloop mag DVC achteraf nog blij zijn met een punt.
Vooraf leek het duel tussen beide partijen op basis van behaalde resultaten een interessante te kunnen worden. Beide ploegen staan bovenin de ranglijst, maar laten hier en daar wel eens een puntje liggen. Sint Michielsgestel is een ploeg die voor het gros bestaat uit oud-selectiespelers. Met een grote groep enthousiastelingen zijn zij afgelopen seizoen vrijwillig afgedaald naar de 4e klasse, zodat ook al deze spelers speelminuten konden gaan maken. De eerste wissel van SMG kon er al snel in. In de 5e minuut verstapte een speler zich lelijk; zou het met het veld te maken hebben?
RKDVC begon prima aan de wedstrijd. De eerste 25 minuten waren voor de thuisploeg. Een heel mooi doelpunt was het resultaat na deze fase. Roy Klijsen werd uitstekend weggestuurd, de bezetting voor de goal was optimaal, en de perfecte voorzet van Roy werd op waarde geschat door Luuk Buijs: 1-0. Vervolgens werd een – op het oog – zuivere overtreding van de SMG doelman om koddige redenen niet bestraft. DVC kreeg via Niels ten Cate nog een grote kans op de 2-0, maar de doelman van SMG had met de handen weinig kwaliteit ingeleverd t.o.v. zijn vele jaren onder de lat bij SMG 1.
Eigenlijk hielp RKDVC haar tegenstander terug in de wedstrijd. In de opbouw kreeg SMG de bal plots cadeau, en 2 passes verder mocht de topschutter de bal langs goalie Dino Colo vuren. Direct hierna een uitgelezen kans voor SMG om wederom te scoren, maar dit lieten zij na. Met een gelijke stand mocht men gaan rusten.
Na rust waren beide elftallen zoekende. RKDVC wilde wel, maar de absolute overtuiging in de spelopvatting ontbrak. Desondanks waren de beste kansen lange tijd voor RKDVC. Maar ook de overtuiging in het stukje afwerken was er vandaag niet. SMG kon hier één gevaarlijk moment tegenover stellen. Terug van 45 minuten weggeweest kon Berry van Bladel zich onderscheiden door prima te redden. Langzaamaan sloop het duel richting het einde, tot SMG wederom scherp was om een Drunense fout in de opbouw af te straffen. De scheidsrechter schreef ’90: 1-2’ in zijn boekje. De eerste seizoensnederlaag voor RKDVC 6 leek er aan te komen. De laatste minuten was het alles of niets. Lang bleef het niets, mede door weer een goede redding van de doelman op een kopbal van Niels ten Cate. Uit de hoekschop ontstond een schietkans voor Norbert. Deze bal werd flink van richting veranderd, maar toch pakte de doelman deze inzet. De rebound was gelukkig voor Dennis Damen: toch de verdiende 2-2. 5 seconden later klonk het laatste fluitsignaal.