AJAX BLIJFT IN SPOOR VAN FORTUNA NA WINST OP RODA JC 7-3

()
()
18-11-2017
10:15

Ajax kreeg Roda op visite dat vorige week een knap gelijkspel haalde tegen Fc Twente.Ajax was dus gewaarschuwd , Zowel Ajax als Fortuna wilde er allebei het beste van maken . Ajax met Egehan ,en Stijn in de spits en Teun en Tygo op het middenveld ,Mikail en Semm moesten het achterin dichthouden samen met Marvin die zijn plaats onder de lat innam. Dat Roda een goed team heeft liet het al gauw zien want na 5minuten was het Roda dat de Ajax verdediging verraste en op 0-1 kwam .Ajax schrok wakker en kwam 2 minuten later door Tygo op 1-1nadat hij erg atttent was en de uitgeschoten bal van de Roda keeper snoeihard binnenschoot..Ajax en Roda leken elkaar niet veel toe te geven maar naar 16 minuten was het Egehan die na een mooie combinatie met Stijn en Tygo de 2-1 binnenschoot.Roda gooide er een schepje bovenop en het spel werd harder .Ajax schrok hier een beetje van want het zag de ene blesure na de andere .Roda kwam dan ook verrassend op 2-2. gelukkig brak de rust gauw aan en kon er gerepareerd worden Ajax stak de koppen bij elkaar en kwam vastberaden de rust uit dat het de drie punten thuis wilde houden Binnen 5 minuten was het Ajax dat op 4-2 voorkwam .Ajax had het ritme gevonden Teun en Mikail verdedigde sterk Semm ging naar het middenveld samen met Tygo , Stijn en Egehan werkte zoals het hoorde en deden niet alleen aanvallend hun werk maar ook verdedigend Ajax liep uit naar 5-2 en de buit leek binnen maar Roda dacht daar anders over en kwam terug tot 5-3 .Ajax was gewaarschuwd het was aan Marvin te danken dat het geen 5-4 werd want met twee kat achtige reddingen voorkwam hij de 5-4 klasse Marvin .Ajax herpakte zich en met nog 10 minuten te gaan liep het uit naar een verdiende 7-3 overwinning ,klasse Ajax. ( MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS EGEHAN DEMIR ,DIE ZOWEL AANVALLEND ALS VERDEDIGEND VEEL WERK VERZETTE) maar heel Ajax verdiend een groot compliment voor de geleverde strijdlust .Volgende week wacht ons Fc Twente waar we nog wat tegen hebben goed te maken . jullie trotse tevreden en optimistische leider (ster) Marita ,Anton en Jan