RKDVC 2
19-11-2017
2 - 0

Scheidsrechter:   C. Bakker
9 november de internationale dag van de man en ook de internationale dag van het toilet. Kortom alle facetten waren aanwezig voor een mooie pot. Zo ook in 1493 toen Columbus puerto rico ontdekte, maar wat zou hij rond 12.00 uur hebben gedaan? Geen idee, maar wij begonnen vandaag in ieder geval aan de een na laatste wedstrijd van de eerste periode. In de eerste 20 minuten gebeurde vrijwel niets, de supporters noteerden aan beide zijden een kleine kansje. 0-0 de stand, wanneer SH de bal lekker voor zijn voeten krijgt...maar een goede reflex voorkomt de 0-1. Voor wie trouwens een keer naar Dongen gaat, ze hebben een schitterende koepelkerk in Dongen genaamd de sint-Laurentiuskerk. Tot zover de lijst met bezienswaardigheden in Dongen en de bezienswaardigheden in de eerste helft. 0-0 de rust in, ‘t Twidde optisch beter zonder verder te komen dan mogelijkheden. Na rust kwam Dongen goed uit de kleedkamer, de eerste kans was meteen raak. Een mooie kopbal belandde in de verre hoek en de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal, De 1-0 stond op de borden. DVC schakelde direct 3 tandjes bij en dit leverden 3 a 4 goede kansen op, helaas ging dit niet gepaard met doelpunten. De grootste kans kreeg ‘t Twidde rond de 65e minuut. RvdH mocht aanleggen voor een penalty, maar de uitblinkende keeper wist ook deze bal te pareren. RvH kon hiermee niet de truc van Pelé herhalen, hij schoot in 1969 tegen vasco de gama uit een penalty zijn 1000e doelpunt in zijn carrière binnen. Ging het vandaag dan niet meer gebeuren? Nou ja...wie de titel heeft gelezen weet het verhaal eigenlijk al...nee! In minuut 80 kreeg RKDVC de deksel op hun neus, 2-0 over en sluiten. In de fase hierna ontstond nog een regen aan kansen voor ‘t Twidde, maar op onverklaarbare wijze wilde de bal er niet in. Opvallend was nog de rol van de leidsman die het nodig vond om nog twee rode kaarten uit te delen. Hij verdeelden deze kaarten wel eerlijk over beide partijen. Volgende week heeft ‘t Twidde nog een minieme kans op de 1e periode, waarop nog 4 ploegen kans maken.

Nog bedankt voor het antwoorden op het lezersdichtheidonderzoek. Een geweldige meerderheid liet blijken van erwtensoep af te weten. P.s.: Volgende week wordt het verslag geschreven door RvW.