RKDVC JO13-2
25-11-2017
2 - 2

Scheidsrechter:   Bressers, Ted
Het kunstgras van VV Nemelaer was afgelopen zaterdag het toneel waarop de boys van de JO13-2 hun voetbalkunsten mochten vertonen. De stijgende lijn van de afgelopen weken gaf hoop op 1 of meer puntjes tegen de JO13-1 van Nemelaer.
DVC startte de wedstrijd sterk en wist Nemelaer in de verdedigende stellingen te drukken. Het overwicht leverde wel kansen op, maar de voorwaartsen van DVC hadden het vizier vandaag niet echt scherp staan. Ondertussen moest gewaakt worden voor de snelle uitvallen van Nemelaer die met name over hun rechterkant plaatsvonden. Gelukkig voor ons stond daar Finn die met zijn kracht en snelheid fier overeind bleef in de duels met de rechtsbuiten van Nemelaer. In de 17e minuut was het eindelijk raak voor DVC. Bjorn wist met een sterke actie aan de rechterkant de bal voor het doel te brengen en terwijl Luke door drie Haarense verdedigers op de huid werd gezeten, wist hij de bal toch in het doel te werken.
Daarna verslapte het spel van DVC een beetje. De combinaties liepen wat minder vlot en zo hier en daar werden wat duels verloren.
Ondanks de tips en trucs tijdens de rust bleef DVC ook na rust het antwoord schuldig op de wat meer fysieke tegenstand van Nemelaer. We begonnen op elkaar en op de scheidsrechter te mopperen en dat komt het voetbal meestal niet ten goede. Nemelaer profiteerde optimaal en getreuzel in de Drunense defensie leidde binnen de kortste keren tot een voorsprong van 2-1 voor Nemelaer. De DVC-ers schrokken daardoor een beetje wakker en gaandeweg werd de druk op het Haarense doel weer wat opgevoerd. De corners van Nick waren weer van grote kwaliteit ten zorgden voor het nodige gevaar voor het doel van Nemelaer. Ondanks het overwicht op het eind leek DVC genoegen te moeten nemen met deze kleine nederlaag. De sterk spelende Finn dacht daar anders over. Met een vernietigende knal van een enorme afstand liet hij de keeper van Nemelaer kansloos. De JO13-2 kon een verdiend punt toevoegen aan de collectie. Tenslotte nog een speciaal woord van dank naar Sem en Niels van de E1 die als wisselspelers mee zijn gegaan. Niels was door een blessure helaas niet inzetbaar, maar Sem maakte een sterke indruk in de Drunense verdediging tijdens de tweede helft.