RKDVC 12
26-11-2017
0 - 6

Scheidsrechter:   Hoven, Jos van den
Op deze koude, winterse zondag verzamelde de mannen een half uur voor aanvang op het sportpark van Elshout voor deze altijd mooie derby. Als het echter aan de Roels en Rob had gelegen waren vele teamgenoten te laat omdat zij een 45 minuten voor aanvang willen verzamelen. De verzameltijd bij uitwedstrijden is dus een discussiepunt, wellicht dat het management hier duidelijkheid over kan verschaffen?! Daarnaast was er deze week nog een wat droevige opkomst. Ondanks dat we 20 selectiespelers horen te hebben kregen we het voor elkaar gebokst om maar 11 spelers te vinden die konden spelen. Het 'Vincent-gehalte' was weer hoog deze week, een slechte zaak. Vanwege de lage opkomst moesten we op zoek naar versterkingen. In die zoektocht hebben we 1 maal versterking gevonden (Julian Verbeek aka Mini-QV) en 1 maal selectievulling (Stijn van der Vliet aka De Kleine Generaal). Onze leider Stino moest dus meedoen, in het bijgevoegde filmpje is te zien hoe zijn officiële debuut verliep, een must-see! (voor lezers van de RKDVC-site, bekijk onze FB-pagina!)

Enfin, wedstrijd. Ondanks dat Elshout niet zo gek ver onder Twelf stond op de ranglijst bleek al snel dat deze pot gewonnen kon worden. In de eerste helft had de verdediging van de thuisploeg geen antwoord op de lange ballen van Stan. Vanuit hier kwam ook de eerste goal. Na zo'n lange bal kon Dylan op de keeper aflopen, hij was niet zelfzuchtig en legde de bal af op Roel Fitters die voor zijn 10e goal in het seizoen kon tekenen. En als er één geit over de dam is dan volgen er meer. Zo was gelegenheidsmiddenvelder Bas Beckers trefzeker uit een *kugh* bedoelde pass van Jelle. Beckie kreeg de bal op randje zestien, haalde met LINKS (?!) uit en wist de dienstdoende doelman te verassen. 0-2. Nu was het mooie moment van Stino daar, zijn debuut. Deze eerste helft heeft 'ie op een frontale botsing met het veld na vrij weinig uitgevoerd. Op slag van rust werd het zelfs nog 0-3 voor Twelf. Dylan stond weer oog-in-oog met de keeper maar werd neer getrokken, pingel. Zekerheidje Stan liet deze mogelijkheid niet onbenut en tekende voor de ruststand.

Rust. WP brabbelde gelukkig voor de wel aanwezige spelers een keer niet. Gerrit had wel wat aanwijzingen. Eigenlijk kwam het erop neer dat we gewoon lekker door moesten gaan.
En dat lekker doorgaan was wel aan de heer R. Didden besteed. Waar hij vlak voor het begin van de tweede helft Jos van Sluisveld nog maar even op het hart drukte dat 'ie nog wel ging scoren heeft meneer zich aan zijn woord gehouden. Op assist van Dylan was het Rob die met een ontiegelijk lelijke 'bami-goal' scoorde. Typisch Rob, maar ook deze treffers tellen. Niet veel later was het hetzelfde recept voor de 0-5. Dit keer met een mooie assist van Jelle. Er moet wel gezegd worden dat Rob veel ruimte kreeg van zijn directe tegenstander Max Muller die volgens bronnen de nacht voor de wedstrijd heeft doorgehaald. Uiteindelijk is ook de 0-6 nog gevallen. Dylan scoorde na een splijtende pass van Stan, dit zou ook gelijk de uitslag bepalen. Verder werd de tweede helft door beide partijen rustig uitgespeeld. Elshout heeft nog wel wat kansjes gekregen, maar dit kwam voornamelijk door een grandioos grote fout van Beckers. Ten slotte werd de wedstrijd opgefleurd door een grote zaagpoging van Stino. Gelukkig voor alle betrokkenen miste hij man én bal.

Goede uitslag in een mooie pot tegen een leuke tegenstander. Volgende week wacht Vlijmense Boys in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Ook hier is winst weer vereist!

Man Of The Match: Joris van de Wiel. Hoe graag sommige teamgenoten het anders zien is dit toch echt de derde wedstrijd op rij 'de nul' voor onze goalie. Een mijlpaal waar zeker bij stilgestaan mag worden!

Ben Of The Match: 'Nummer 5' van Elshout. Deze etterbak was het nergens mee eens en mauwde overal over. Wijsheid komt voor deze speler zeker níet met de jaren!