RKAVV JO19-1
02-12-2017
4 - 0

Scheidsrechter:   C. van der Heyden
Er moest gewonnen worden van RKAVV uit Leidschendam. Het team met evenveel punten als wij staan 1 plek boven ons door een beter doelsaldo. De mannen waren scherp, er was een hele goede warming-up. 2 minuten na het eerste fluitsignaal gaf Tugsad een mooie steekbal op Jelle, die in kansrijke positie kwam doordat hij een goede loopactie maakte. De verdediger bracht Jelle ten val en er volgde een penalty. Sam ging achter de bal staan en scoorde koelbloedig de 1-0. Een goed begin is het halve werk. In de minuten die volgde was het voetbal niet heel erg goed, van beide kanten. Wel drongen we het meest aan. 10 minuten na de 1-0 nam Sam een vrije trap, Sander toucheerde de bal en verdubbelde de score, 2-0. We begonnen steeds beter te voetballen. RKAVV kwam eigenlijk maar sporadisch in het spel voor. In de 24ste minuut werd een vrije trap van ons niet goed weggewerkt door RKAVV en Tugsad wist te profiteren en schoof de 3-0 binnen. Ongekende luxe voor het team van Bijsterbosch & co. Het stond goed, iedereen werkte hard en het plezier was groot. De kans dat het voor rust nog 4-0 zou worden leek groter dan dat het 3-1 zou worden. Echter gaan we af en toe te nonchalant spelen, onnodig balverlies en het veld werd te groot waardoor we ons spel van het eerste half uur niet meer voort konden zetten. Zij roken hun kans om meer in het spel te komen en dat probeerden ze ook. We raakten de grip op het spel een beetje kwijt en moesten soms zelfs een gele kaart pakken om een gevaarlijke aanval te stoppen. Al met al hebben zij in deze periode maar 1 kans gehad, die overigens ver boven het doel in het vangnet belandde. Voor ons zou het rustsignaal niet verkeerd uitkomen. In de tweede helft werd geen van beide ploegen echt gevaarlijk, ook al probeerden ze het wel. We zaten er lekker fel bovenop en probeerde de wedstrijd te controleren en aan het doelsaldo te werken. Na een kwartier in de 2e helft diende de eerste grote kans zich aan, die voor ons was. Bas V gaf de bal aan Bodie, die in vrij kansrijke positie stond, echter kon Bodie net niet goed bij deze bal waardoor een doeltrap het gevolg was. De 4-0 hing in de lucht. Zeker toen Deniz een goede actie maakte waarvan Yuri bijna kon profiteren. Helaas wist de keeper redding te brengen. We hielden aan en op elke positie stond het goed. Als men zich een keer langs onze verdediging heen wist te manoeuvreren, was daar Tim die de 0 hield. Een goede aanval van ons leidde tot een schot van Yuri, dat de goede snelheid had maar niet de goede richting. De doeltrap werd ingespeeld op een speler van hun die op zijn beurt weer terug speelde op de keeper. De keeper maakte een 'van der Hartje' (vorig seizoen: Go Ahead Eagles - Ajax). De bal ging niet rechtstreeks in het doel maar toen de bal in bezit was van Bodie legde hij de bal perfect op het bolleke van Bas V, die de eindstand op het bord zette. Wel kwam RKAVV nog dicht bij de 'aansluitingstreffer' toen zij uit een vrije trap de lat raakte. De scheids floot af en de zeer belangrijke 3 punten waren binnen. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit bij Kozakken Boys, succes!