ODC 8
03-12-2017
6 - 1

Scheidsrechter:   Logten, Henk van
Afgelopen zondag moest de wedstrijd tegen ODC, op het eigen terrein gewonnen worden. Gewoon om het feit dat zij pas 4 punten hebben. De mannen die het vanaf het begin mochten doen waren: Rick, Wouter, Miel, Nick van den Brand, Kevin, Marc, Nicky, gastspeler Arjan van Drunen (hij wilde een keer écht voetbal spelen), Joost, Geurds en Michael. De eerste minuten wist ODC van zichzelf af te bijten totdat Arjan bij zijn debuut in het 8e van RKDVC ook meteen scoorde. Daarna zwakte het spel bij hun af waardoor we eigenlijk vrij eenvoudig onze gang konden gaan. Het lag meer aan onszelf dat we pas in de 37ste minuut 2-0 maakte dan aan de tegenstander. De 2-0 was een vrije trap van Arjan en Michael tikte hem binnen. Na enig ouderwets gekonkel in de kleedkamer begon de tweede helft. De wedstrijd leek doodgebloed maar niets is minder waar, het spektakel zat hem in de laatste 20 minuten. Het begon met een héérlijke goal met hoofdletter H van Roel. Hij dribbelde op en besloot maar eens te schieten, veel mooier gaat hij ze niet meer maken. Slechts 3 minuten later kreeg Arjan de bal ingespeeld op de middenlijn. Hij zag de keeper ver voor zijn goal staan en probeerde het en de bal vloog er in. Als er 3-punters hadden bestaan in het voetbal was dit er een. Een heerlijke goal, met caps lock aan, deze ging de wereld over als er gefilmd was. RKDVC was los want weer 6 minuten later kon Tim de vrije trap van wederom debutant Arjan binnenkoppen en zorgen voor 5-0. Een vlaag van verstandsverbijstering zorgde ervoor dat ODC een vrije trap kreeg op een gevaarlijke positie. De bal ging er in en de 0 kon niet worden gehouden. 5-1. De 6-1 werd gemaakt door Blok. Hij promoveerde de vrije trap van Joost, die op de lat was, tot goal. Zo werd aan de plicht voldaan.