()
()
16-12-2017
10:00

Zaterdag 16 december, de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie. Een mooie kans voor VVV Venlo om het voetbaljaar 2017 op een goede manier af te sluiten. Tegenstander was Feyenoord uit Waalwijk. Zij zouden het slachtoffer moeten gaan worden van de dadendrang van VVV Venlo.

Tussen half en kwart voor 10 kwamen de spelers van VVV Venlo het sportpark van Baardwijk binnengedruppeld. Geconcentreerd omkleden, een balletje trappen en een korte peptalk van de leider. VVV was er klaar voor! Afspraak was om er vandaag met z’n allen voor te knokken. Goed te bewegen tegen de kou en elkaar te helpen in de verdediging en aanval. Deze woorden bleken niet aan dovemansoren gericht.

Direct na het 1e fluitsignaal vloog VVV uit de startblokken. Feyenoord wist niet wat het haar overkwam en moest lijdzaam toezien hoe VVV al snel de score wist te openen. Het was onze buitenspeler Aiden die liet zien dat hij nog steeds beschikt over een neusje voor de goal (0-1).

Het opnieuw in grote getale opgekomen publiek was nog amper bekomen van de overweldigende opening of doelpunt nummer 2 stond op het scorebord. Opnieuw was Aiden het eindstation van een vloeiende aanval (0-2). VVV was los en gaf Feyenoord geen enkele kans om terug te komen in de wedstrijd. Het sterke middenveld met Lotte, Lucas en Ibbe wist bijna elke aanval tegen te houden. De enkele keren dat Feyenoord toch wist door te breken stonden Tim en Floyd hun mannetje in de verdediging. Als extra slot op de deur stond Jop Onana in de goal. Voorin bleven Aiden en Jesper loeren op kansen.

Nog voordat Feyenoord weer op adem kon komen in de rust wist VVV de voorsprong te vergroten tot 0-4 dankzij mooie doelpunten van Floyd en Tim. Zeker het vermelden waard was de prachtige lange pass van Jesper, vanuit het achterveld, op Tim. Na 20 minuten gallery play gaf de scheidsrechter het fluitsignaal voor de rust. Even bijtanken onder het genot van een slokje water.

In de 2e helft moest VVV proberen om gewoon door te gaan met het goede spel uit de 1e helft. De voorspong was groot, maar Feyenoord was vast en zeker van plan iets terug te gaan doen. Al vrij snel wist VVV opnieuw het net te laten bollen en stond de 0-5 op het scorebord. Dit was voor Feyenoord het teken om tegengas te gaan geven. Met een goed doelpunt wisten zij tegen te scoren (1-5). Even leek VVV van slag. Jop moest enkele keren reddend optreden in de goal, soms met gevaar voor eigen leven. Nadat VVV de korte stormloop had overleefd werden er weer diverse mooie aanvallen opgezet. Een nieuwe treffer kon dan ook niet uitblijven. Floyd scoorde zijn 2e doelpunt van de dag (1-6). Hiermee was de Venlose honger gestild. Rustig werd de wedstrijd uitgespeeld. Feyenoord wist weliswaar nog twee doelpunten te maken, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Na 40 minuten spelen stond de eindstand 3-6 op het scorebord. De penalties werden afgesloten met een gelijkspel (4-4).

VVV, jullie hebben de najaarscompetitie op een geweldige manier afgesloten. Een prachtige overwinning op Feyenoord, een team waartegen we het eerder in de competitie nog knap lastig hebben gehad. Door het harde werken en de vele goede trainingen heeft iedereen vooruitgang geboekt en worden we, als team, steeds beter. Dat beloofd wat voor de voorjaarscompetitie!

De komende weken mogen jullie gaan genieten van de welverdiende rust. Als laatste rest mij jullie allemaal hele fijne feestdagen toe te wensen.