Best seller: 90 minuten voetbal, 11 goals, bizar scoreverloop en een plek in de kwartfinale!

RKDVC 6
TGG 3
17-12-2017
6 - 5

Scheidsrechter:   Hagelaars, Peter
DRUNEN – Verliezend bekerfinalist RKDVC 6 heeft nog altijd de hoop om ook in het huidige seizoen de bekerfinale te bereiken. Om dit sprookje waar te maken moest in de 8e finale worden afgerekend met TGG 3. Het decor was fraai. Zonnetje, strak blauwe hemel en een prachtig hoofdveld waar de theatervoorstelling van vandaag plaats zou gaan vinden.
Om het feest compleet te maken trad DVC aan in een gewijzigde basisformatie. Hierdoor was het in de beginfase positioneel wat zoeken. Toen we het eenmaal hadden staan, werd het TGG doel gezocht. Voor goed uitgespeelde aanvallen was vandaag (bleek achteraf) geen ruimte. Nee, het moest hotseknotsbegonia en spectaculair daar waar kon. Het eerste doelpunt paste prima in dit profiel. Een effectvolle voorzet buitenkantrechts van Marco Pulles werd opgevangen door Remco v/d Linden. Remco klom hoog in de trapeze en knalde de bal vervolgens vol in de kruising! Heerlijke openingstreffer. Na een goed half uur vuurde Thijs Fokker een toverbal af op de TGG-goal. Rik bukte op tijd weg en de doelman zag het projectiel tegen het netje poefen: 2-0. Ook TGG kwam er in deze fase steeds vaker gevaarlijk uit. Eén enorme mogelijkheid werd onschadelijk gemaakt via een voortreffelijke redding van invaller-doelman PP Luijben. Daar waar TGG niet scoorde, was het voor DVC wel weer raak. De 3-0 was een doelpunt op karakter. Vermelden waard was daarbij ook het doorzettingsvermogen van Stefan Ritzerfeld, waarna de bal bij Marco Pulles kwam. Ook zijn schot van afstand was de keeper te machtig.
Direct na de start van de 2e helft hanteerde TGG de ‘alles of niets’ tactiek. Vollebak vooruit en druk op de ketel. Met de hinderlijke zon als 12e man kwam TGG terug in de wedstrijd via een snelle goal. Het werkte als doping voor de bezoekers. De DVC spelers waren in een doolhof terecht gekomen en kregen de uitgang maar niet gevonden. Nog binnen het uur stond het 3-3. De veldspeler die bij TGG in de goal was gezet had nog niets te doen gehad, toen in minuut 65 de poorten in de Drunense defensie wel erg letterlijk open gingen: 3-4. Het duurde eigenlijk tot de 75e minuut voordat RKDVC weer in staat was om dicht bij het TGG doel te komen. Rechter winger Dennis Damen kon de achterlijn bereiken en de bal voortrekken. Luuk Buijs wist de bal in de doelmond onder controle te brengen en ook binnen te schieten. Plots was het 4-4. Kon RKDVC zich in deze knotsgekke partij dan toch nog oprichten en voor de overwinning gaan? Qua spel leek de ploeg zich inderdaad wat te herpakken, maar precies op dat moment werd een stukje ‘Dancing on Ice’ opgevoerd en lag de bal weer in het DVC doel. Met nog 10 minuten op de klok was het nu DVC dat over ging op ‘alles-of-niets’. Een aanval over rechts resulteerde in een voorzet van Michael Leijte welke door een TGG speler werd gemist. Luuk Buijs stond wederom klaar in de 5-meter om de bal binnen te werken: 5-5! Vanaf dit moment wist niemand meer wat er zou kunnen gaan gebeuren. De coaches maakten voor de zekerheid maar vast een penalty lijstje. Zo ver zou het echter niet komen. Een vrije trap in de 89e minuut van Michael Leijte was kennelijk te heet voor de TGG doelman. Volledig passend in de wedstrijd liet hij de bal door de handen glippen en bleef verslagen achter. Uiteraard had men bij TGG nog een slotstuk in petto. Vanuit een voorzet belandde de bal schietklaar voor de voeten van een Bossche speler. De bal werd gelukkig nét voldoende van richting verandert om langs de verkeerde kant van de paal te belanden.
Hierna floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van dit enerverende, bizarre en ongekend spannende schouwspel. Door de zege plaatst RKDVC 6 zich voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Daarnaast betekenen de 6 goals ook goed voor Stichting Spieren voor Spieren. De tussenstand na de 1e seizoenshelft wordt later deze week bekend gemaakt.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven