VOAB JO19-1
13-01-2018
6-1

Scheidsrechter:   Pijnenburg R (Scheidsrechter)
Op een frisse zaterdag in januari stond de eerste wedstrijd van 2018 op het programma voor de A1. Een oefenduel, waarbij VOAB de tegenstander was. VOAB, dat momenteel uitkomt in de 4e divisie. We begonnen gretig aan het duel. Dit resulteerde al snel in wat mogelijkheden van onze zijde. We noteren de 6e minuut wanneer RKDVC een aanval over de rechterkant laat zien om je vingers bij af te likken. Een geweldig overstapje van Pim zorgt ervoor dat de verdedigers Bas K uit het oog verloren waardoor hij alle tijd en ruimte had om op te dribbelen en een vrije man uit te zoeken. Hij had afspeelmogelijkheden genoeg maar koos uiteindelijk voor degene die zojuist het overstapje maakte. Pim kreeg de bal netjes teruggelegd en hij kon de bal rustig in het hoekje schieten: 1-0. RKDVC bleef doorgaan, het was hongerig naar goals. In de 13e minuut werd de score verdubbeld: Tugsad speelde de bal naar Jelle, die hem op zijn beurt aan de vrijstaande Pim gaf, 2-0. Nog geen 60 seconden later was het weer raak, weer was het Pim die raak schoot: 3-0. Er werd lekker veel gelopen en bewogen. Goed voetbal. Zo pakken we nog veel punten dit jaar. Maar na de 3-0 kwam er een kink in de kabel. We werden onnodig slordig en we lieten VOAB af en toe voetballen waardoor zij terug in de wedstrijd kwamen. De ruimte tussen de aanval en de verdediging werd te groot waardoor het moeilijk voetballen werd. In de 42e minuut gaf Rik zijn eerste goede voorzet dit kalenderjaar en Pim kon zijn 4e goal van de wedstrijd noteren. 4-0. Na de rust probeerde we het op een andere manier. Het spel ging meer gelijk op dan in de eerste helft. Het is nu zaak om toch door te blijven gaan en niet te verslappen. Pas vrij laat in de 2e helft werd de 5-0 binnen getikt door Bas V nadat een vrije trap in de muur werd geschoten en de keeper al op de grond lag. In de 80ste minuut werd het nog 6-0 toen Bodie de bal met een lage schuiver de keeper passeerde. Het was wachten op het eindsignaal. Toch persten de mannen van VOAB er nog een aanval uit en wisten ze de 'aansluitingstreffer' nog binnen te tikken van dichtbij. De eerste 20 minuten waren erg goed maar hoe later het werd in de wedstrijd, hoe minder het spel leek te worden. Volgende week de belangrijke competitiewedstrijd in Werkendam: Kozakken Boys. Succes!