Wedstrijd duurde 7 minuten te lang

RKDVC 1
Haarsteeg 1
28-01-2018
1 - 2

Scheidsrechter:   L.A. Schuurmans
Vandaag was het de 39e derby RKDVC – Haarsteeg. RKDVC won 13x en Haarsteeg 14x. Een derby geeft altijd een speciale sfeer en vooraf weet je nooit wie de winnaar gaat worden. Op basis van de ranglijst had RKDVC de beste papieren na de winterstop. Met een goed gevulde tribune ging de wedstrijd om 14.30 uur van start.

Het was snel duidelijk dat RKDVC vandaag een goed resultaat wilde neerzetten. Met fel voetbal had RKDVC de tegenstander na 15 minuten goed in de tang. We konden bal steeds goed veroveren waarbij Haarsteeg geen gevaarlijke momenten kon creëren. Beide ploegen moesten rekening houden met de stevige wind vanuit het zuidwesten. De bal was regelmatig net iets te hard zodat de voorste linie de bal niet kon pakken. Naarmate de 1e helft vorderde kon RKDVC diverse keren voor het doel van Haarsteeg komen. Echt gevaarlijk werd het niet. Laat in de 1e helft kon Ingmar Voorhaar zich goed vrijspelen en kon hij de bal vanaf de linkerkant goed voorkrijgen. Lars Kievits stond op de goed plek om de bal tegen de touwen te koppen. RKDVC kwam gezien het spelbeeld terecht met 1-0 voor te staan.
De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld te zien. In plaats van dat RKDVC Haarsteeg verder onder druk wilde zetten om naar de 2-0 te gaan, liet RKDVC het initiatief meer bij Haarsteeg. Er moest meer gewerkt worden om Haarsteeg af te stoppen. Van beide kanten werd regelmatig bal verlies gegeven maar dit leidde niet tot echt gevaarlijke momenten. RKDVC kreeg laat in de 2e helft nog een kans voor Osman aan de rechterkant. Helaas lukt het niet om de 2-0 binnen te tikken en daarmee het ‘billen knijpen’ bij de vele RKDVC toeschouwers op te doen houden.
Of het vermoeidheid of concentratieverlies was weet ik niet. Maar Haarsteeg bleef aandringen, RKDVC werd terughoudender. Ze bleven doorgaan voor de gelijkmaker. Rond de 84e minuut kon Haarsteeg na een vrije trap de gelijkmaker maken. RKDVC probeerde daarna nog aan te zetten en creëerde nog wat gevaar voor het doel van Haarsteeg. Echter door balverlies kreeg Haarsteeg veel ruimte aan de linkerkant. De linkeraanvaller brak door en kon op een vergelijkbare wijze als Ingmar in de 1e helft de bal mooi voor krijgen waarbij de 1-2 kon worden gemaakt. Een enorme domper was dat. Daarna was de wedstrijd snel afgelopen. Gezien het totale speelbeeld was een gelijk spel eerlijker geweest. Maar helaas (of gelukkig) tellen alleen de doelpunten. Wellicht gaat de situatie van vorig jaar zich herhalen. Toen won Haarsteeg uit in Drunen en RKDVC uit in Haarsteeg. We zullen dat op 15 april kunnen aanschouwen in Haarsteeg als de return wordt gespeeld.

Een trouwe toeschouwer

Opstelling:               Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen, Bas Verhoeven (Steven ten Cate), Yori van Delft (Martijn van Esch), Osman Bostanci, Ray Kivits, Lars Kievits (Guus Beerens), Christiaan van de Velden, Ingmar Voorhaar

Score verloop           1-0 Lars Kievits – 42e minuut
                                   1-1 Haarsteeg - 84e minuut
                                   1-2 Haarsteeg – 89e minuut
Toeschouwers:         450-500

Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven