Taxandria 1
04-02-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   H.S.A. Panjoel
Taxandria is altijd al een moeilijk te verslane ploeg voor RKDVC geweest. Vandaag stond het 20ste onderlinge treffen tussen beide ploegen op het programma. Hiervan wist RKDVC er slechts vier te winnen. In het eerste kwartier hadden de DVC-ers het zeer lastig. Dit kwam tot uiting door een treffer Peter de Jong, aanvoerder van Taxandria, in de 10de minuut. Nadat de gasten eerst een schietkans op de paal uit het doel zagen verdwijnen was de aanvaller van Taxandria zeer attent en legde de bal keurig binnen, 0-1. Hierna wist RKDVC zich terug in de wedstrijd te knokken. In de 17de minuut kon Ray Kivits de bal uit een inworp keurig op brengen. Bij de achterlijn leverde hij een pracht voorzet op Lars Kievits. Lars liet de geboden kans niet onbenut en scoorde de gelijkmaker. Ook na deze treffer bleef RKDVC de sterkere ploeg. In de 22ste minuut wist Lars de bal na een slordige terugspeelbal te onderscheppen. Opnieuw was hij trefzeker door de aangeboden kans keurig te verzilveren, 2-1. Ook in het vervolg van de tweede helft bleef de thuisploeg de betere ploeg. Dit leidde tot nog enkele grote kansen. Zo kon Ray de bal weer goed opbrengen. Nu leverde hij de bal keurig op maat af bij Osman Bostanci. Osman legde de bal keurig af op de vrijstaande Lars. Helaas kreeg hij nu de bal onvoldoende onder controle waardoor hij niet tot scoren kon komen. Zeven minuten later kreeg opnieuw Osman een kans om de score verder uit te breiden. Echter zijn inzet kon door de verdediging nog gekeerd worden. Waarop Lars nog een mogelijkheid kreeg. Maar ook zijn inzet werd door de verdediging gekeerd. Ook Ray, die de derde kans in deze aanval kreeg, zag dat ook zijn inzet hetzelfde lot was beschoren. Tegenover al dit aanvallend geweld konden de gasten een doelpoging zetten. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg een middenvelder uit Oisterwijk, Maikel Wolfs, een uitgelezen mogelijkheid. Door naast te schieten liet hij deze kans onbenut.
RKDVC startte de tweede helft erg sterk. Direct werd een zeer fraai opgezette aanval opgezet. Binnen drie passes kwam de bal bij Christiaan van de Velden. Christiaan legde de bal keurig af op Osman. Osman liet deze buitenkans niet onbenut en scoorde fraai de 3-1. Hierna speelde de rest van de tweede helft af op het middenveld. RKDVC beperkte zich tot het controleren van de wedstrijd en de gasten konden zich geen kansen verwerven. Pas in de slotminuten liet RKDVC zien de betere ploeg te zijn. Nadat Abdel Yachou en Ingmar Voorhaar in de ploeg waren gekomen wilde deze beide spelers laten zien over welke kwaliteiten zij beiden beschikken. In de 85ste minuut zette zij samen een aanval op door de bal telkens over te spelen. Uiteindelijk was Ingmar die de bal wist in te schieten. Zijn inzet ging juist naast. In de extra tijd van de tweede helft lag een combinatie tussen hen beide ten grondslag aan een hoekschop. Uit deze hoekschop kwam de bal bij Ingmar. Zijn schot kon met een uiterste inspanning door een verdediger van de lijn worden gehaald.
RKDVC behaalde vandaag een dik verdiende overwinning. Een week na Carnaval krijgt RKDVC de derde opeenvolgende thuiswedstrijd te spelen. Nu krijgt RKDVC concurrent ODC op bezoek. Hoewel ODC een lastige periode doormaakt is de ploeg uit Boxtel absoluut niet te onderschatten.

Opstelling:          Daan Dekkers, Bas Verhoeven, Tim Poel, Damian van Bijnen, Steven ten Cate, Yori van Delft, Ray Kivits (Abdel Yachou 71ste), Yannick van Zutphen, Lars Kievits (Giel Brandts 88ste), Christiaan van de Velden, Osman Bostanci (Ingmar Voorhaar 81ste)
Scoreverloop:      0 - 1 Peter de Jong 10de minuut
                              1 - 1 Lars Kievits 17de minuut
                              2 - 1 Lars Kievits 22ste minuut
                              3 - 1 Osman Bostanci 46ste minuut
Toeschouwers:     75