DHC JO19-1
17-02-2018
5 - 1

Scheidsrechter:   J.A.A.C.J. van Vijfeijken
Na een zware maar vooral gezellige week, waarin maar 1x is getraind was DHC uit Delft deze zaterdag de te kloppen tegenstander. Het beloofde een spannend duel te worden gezien de ranglijst: aanhaken bij de middenmoot of afhaken naar de gevarenzone, dat stond er op het spel. Eerder dit seizoen namen we 3 punten mee uit Delft dus zaten we vol goede moed. In de eerste minuten van de wedstrijd was het zoeken naar de juiste manier van spelen. Voor ons maar ook voor hen. Zij waren in deze fase iets zorgvuldiger in balbezit waardoor wij wel zochten maar niks konden vinden. De eerste keer dat we voorin kwamen leverde meteen een vrije trap op die door Sam werd genomen, de keeper lost maar Ralph kwam net te laat om de bal binnen te tikken. DHC drong aan maar onze verdediging stond goed. In de 17de minuut gaf Bas V een voorzet op de vogelvrije Pim, die zet zo'n kans normaal gesproken om in een doelpunt en dat was ook nu niet anders: 1-0. Nog geen minuut later kregen zei dé kans op de gelijkmaker maar zij schoten net over. We leken er wat makkelijk over te denken aangezien we vaak te nonchalant speelden na de 1-0. De gelijkmaker was dan ook slechts een kwestie van tijd en 4 minuten na de openingsgoal stond het 1-1. We leken weer wakker geschud. Er werd weer gestreden voor wat we waard waren. In de 28ste minuut leidde een vlotlopende aanval over veel schijven wederom tot een voorsprong: 2-1, toen Pim de bal terug legde op Tugsad, die met een droge knal de bal achter de goalie schoot. DHC drong hierna aan en probeerde voor de tweede keer een gelijkmaker te forceren, het liefst nog voor de rust. Die gelijkmaker kregen ze niet voor de rust. Wat ze wel kregen was een directe rode prent met een dikke, paarse rand na een schandalige overtreding op een toch zeer onnodige plek in het veld. Na deze charge leken we het spel naar ons toe te trekken maar het nodige voetbalgogme ontbreekt bij ons waardoor DHC in deze laatste minuten eigenlijk niet de mindere ploeg was. In de rust werden nadat de trainer van DHC zijn excuses voor de zware overtreding had gemaakt, wat erg netjes is, de puntjes op de i gezet. De eerste paar balcontacten in de 2e helft begonnen veelbelovend maar al snel werd het duidelijk dat het toch lastiger was als gedacht, tegen 10 man. Iedereen liep maar wat rond en deed maar wat leek het wel. Zowel in balbezit als balverlies. Hierdoor kregen zij vaak zeeën van ruimte en schoten zij op de paal. Net zoals bij de wedstrijd in Delft was een schot op de paal de ommekeer in de wedstrijd. Nog geen minuut later werd een geweldige vrije trap van Sam via Ralph en Tugsad omgezet in een doelpunt: 3-1 in de 54de minuut. Zij beginnen wat te mopperen op elkaar en op eigenlijk iedereen. Even later werd hun grensrechter ook weggestuurd. Zij namen meer risico en schoven een verdediger naar voren in de hoop er toch nog een gelijk spel uit te halen. Maar niets was minder waar. DHC kwam eigenlijk niet meer aan voetballen toe. We creëerden kans op kans en wisten de score uit te breiden tot 4-1 toen een snelle, goede aanval zorgde dat Bodi de keeper tot een redding dwong en Thijs de wedstrijd definitief besliste, als dat nog niet het geval was. Het slotakkoord werd gegeven door Tugsad toen hij zijn 3e en RKDVC's 5e van de middag maakte uit een corner in de 88ste minuut. Met iets meer nauwkeurigheid had het doelsaldo vandaag nog meer opgekrikt kunnen worden boys. Deze overwinning is deels te danken aan DHC zelf, maar er is goed mee omgegaan, verdiende overwinning boys! We danken de scheidsrechter voor de prima leiding. Volgende week staat er een oefenduel op het programma, thuis tegen FC Den Bosch, succes!