18-02-2018
2 - 2

Scheidsrechter:   E. Blotevogel
Zondagochtend, de dag is weer aangebroken om te mogen voetballen en dat gaat vandaag tegen Beek Vooruit 2 gebeuren.
Na de bespreking gingen we de kleedkamer in om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Het warm lopen op veld 3 ging was wat lastiger dan normaal, aangezien de bovenlaag nog bevroren was maar we gingen toch vastberaden terug de kleedkamer in om klaar te maken voor de wedstrijd. Na het eerste fluit signaal werd er met vlagen goed gevoetbald. Het was zo Randy die de eerste kans kreeg op de 1-0 met de linkse voet, maar de bal eindigde bij de keeper in de handen.
Even later via een goeie voorzet vanaf links was het Stijn die de bal over de keeper wist te koppen maar helaas de lat raakte. Ondanks het betere spel van RKDVC was het toch Beek Vooruit die de brilstand van het bord haalde. Na een diepe pass op de rechtsbuiten, die hierna een lage voorzet afleverde en vanwege het natte gras doorschoot, was het bij de tweede paal de spits die de bal gemakkelijk binnen kon schieten.
In de 41e minuut was het Stef die vanuit de verdediging het middenveld opdraafde en vanaf een meter of 20-25 het maar eens probeerde. Ik hoef u niet te vertellen waar die bal geëindigd is.
Na de thee was het RKDVC die het voortouw nam en dit resulteerde in de gelijkmaker in de 60e minuut. Na een voorzet van Martijn, die vanuit de kluts bij Mark Pulles terecht kwam, was hij het die de bal met een sliding achter de keeper wist te krijgen.
Van tijd tot tijd werd er een kansje gecreëerd aan beide kanten, maar uiteindelijk was het toch RKDVC die 81e minuut de 2-1 kon maken. Vanuit een corner was het Mark Pulles die bij de eerst paal zijn hoofd er tegenaan kon zetten en (met wat hulp van een boxende keeper) de bal in het doel ging. RKDVC wist, dit mogen wij niet meer weggeven. Toch was het in de 87e minuut raak. Vanuit een corner voor Beek Vooruit werd de bal richting tweede paal gekopt, waar Jeroen de bal op de lijn het doel uitkopte. De scheidsrechter had dit anders gezien en kende een goal toe aan Beek Vooruit want de bal was over de lijn geweest, wat de eindstand op 2-2 zetten.