Avanti'31 1
25-02-2018
2 - 0

Scheidsrechter:   L. Hendrix
In Schijndel stond het uitduel tegen de nr 2 van het klassement op het programma. Door de vorst was het hoofdveld te hard om de wedstrijd daar te spelen. Om die reden werd uitgeweken naar het aangrenzende kunstgras. Desondanks was het erg zwaar voor zowel de spelers als de weinige toeschouwers. De harde wind en de ijzige kou maakte goed voetbal bijna onmogelijk.
Voordat de wedstrijd aanving werd een minuut stilte in acht genomen in nagedachtenis van Karel Dollekens. Na deze indrukwekkende minuut ving het duel aan. Beide ploegen lieten zien dat zij tegen elkaar waren opgewassen. Net als in het eerdere duel in Drunen hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Vooral op het middenveld speelde de wedstrijd zich af. Weinig kansen konden de ploegen bij elkaar spelen. In de 16de minuut was de gastheer enkele malen gevaarlijk. Uiteindelijk ging de inzet van de 17jarige Saïd Ali Hussein juist over het doel. Voor RKDVC was de eerste mogelijkheid te noteren in de 40ste minuut. Nadat Ray Kivits keurig de bal wist op te brengen. Zijn voorzet werd door de solide Schijndelse verdediging achter gewerkt. De hoekschop van RKDVC werd hoog voor het doel geplaatst en op doel gekopt. De doelman van de gastheren wist de bal nog juist over het doel te tikken. Op slag van Rust was Avanti nog eenmaal gevaarlijk toen de bal uit een vrije trap plots bij een aanvaller van de Schijndelnaren kwam. Zijn schot ging via de lat juist uit het doel.
Ook na rust kregen de verkleunde toeschouwers een zelfde spelbeeld voorgeschoteld. Nu had Avanti in het eerste kwartier een licht speloverwicht. Maar het duurde tot de 58ste minuut totdat Spits Geert van Heeswijk zich keurig vrijspeelde en onberispelijk binnen schoot, 1-0. Hierna trok RKDVC met meer lef de aanval in. Hierbij stuitte het opnieuw op de degelijke defensie van de Schijndelnaren. Doelmogelijkheden bleven daardoor schaars. Ook voor de gastheer waren de kansen zeer beperkt. In de 81ste minuut moest Daan Dekkers zijn kwaliteiten optima forma tonen Op een eerste inzet wist hij het projectie uit zijn domein te werken. De terugspringende bal kwam voor de voeten van een Schijndelnaar die snoeihard inschoot. Opnieuw wist Daan de bal met zijn benen te keren. In de slotminuut was hij echter wel kansloos op weer een schot van Geert van Heeswijk waardoor de stand op 2-0 zou komen.

Komende zondag staat de derby tegen Nieuwkuijk op het programma. Mocht het weer zodanig slecht zijn dat er niet op het hoofdveld gespeeld kan worden, zal de wedstrijd toch worden gespeeld. Maar dan op het kunstgras. Dus a.s. zondag kunt u vrijhouden voor RKDVC - Nieuwkuijk

Opstelling:          Daan Dekkers, Bas verhoeven, Tim poel, Damian van Bijnen, Steven ten Cate, Yori van Delft, Ray Kivits, Yannick van Zutphen, Lars Kiviets (Abdel Yachou 77ste), Christiaan van de Velden, Ingmar Voorhaar (Osman Bostanci 77ste)
Scoreverloop:      0 - 1 Geert van Heeswijk 58ste minuut
                               0 - 2 Geert van Heeswijk 90ste minuut
Toeschouwers:     50