VFC JO19-1
10-03-2018
4 - 0

Scheidsrechter:   J.H. Kolenberg
VFC was de te kloppen tegenstander deze zaterdagmiddag. Met slechts 2 gelijke spelen en 1 winstpartij staan zij onderaan in de competitie. We waren dus min of meer verplicht om te winnen. Die ene overwinning van VFC was tegen ons, dus we hebben nog wat recht te zetten. De eerste minuut was veelbelovend toen Bas van Kuik goed doorzette aan de rechterkant en zo helemaal voorin kwam. Echter bleef het ook bij deze ene minuut. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van VFC, door slecht uitverdedigen konden zij bijna hun spits in stelling brengen. VFC rook bloed en probeerde kansen te creëren, dit werd continue ternauwernood voorkomen door onze verdediging. Onze eerste kans was pas in de 18de minuut toen een corner van ons werd weg gekopt en Pim van buiten de 16 maar net naast schoot. 3 minuten later was er vrijwel een identieke mogelijkheid voor Pim maar deze keer redde de keeper. We hebben deze mogelijkheden wel gecreëerd maar het was duidelijk dat we een tempo te laag speelden en dat er totaal geen overleg was waardoor het niet echt een kijkcijferhit was, deze wedstrijd. VFC nam tot ieders verbazing regelmatig het initiatief, zonder kansen te creëren. In de rust werd vooral de nadruk gelegd op dat zij nog niet 1 kans gecreëerd hadden en dat als we een tempo hoger gingen spelen waarschijnlijk wel zouden scoren. In de 49ste minuut kwamen we op voorsprong. Een vrije trap van Sam die via Sander en Jelle kon worden binnen getikt door Thijs. 1-0. Nog geen 10 minuten later gooide Thijs in, Sander schermt de bal af maar werd naar de grond geduwd in de 16 waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was de bal op de stip te leggen. Sam bleef koel en zette in de 57ste minuut de 2-0 op het scorebord. VFC legde zich niet neer bij een nederlaag en probeerde er alles aan te doen om terug in de wedstrijd te komen. Ze maakten het ons flink lastig totdat een speler van hun zijn 2e gele en dus rode kaart pakte en zij met 10 man verder moesten. In diezelfde minuut maakte wij de allesbeslissende 3-0 toen Thomas de bal perfect meekreeg van Ralph en op een sublieme manier afrondde, met een stiftje. VFC drong nog aan maar tot kansen heeft het niet geleid, alleen tot enkele goede afstandsschoten. In de 83ste minuut maakte Thijs zijn 2de en de 4e voor onze A1 deze wedstrijd. Een afstandsschot van Bas K werd gepareerd door de keeper maar hij kon niet klemmen. Thijs reageerde attent en prikte de 4-0 binnen. We danken de scheids voor de leiding en wensen VFC nog veel succes in het vervolg van de competitie. Volgende week zullen we vanaf seconde 1 toch echt scherper moeten zijn anders kunnen we resultaat bij Quick, volgende week wel vergeten, succes!