RKDVC 1
11-03-2018
0 - 2

Scheidsrechter:   R.A.M.W. Mol
Op een mooie zondagmiddag met een aangename voorjaarszon ging RKDVC 1 op bezoek bij de hekkensluiter Wilhelmina 1. Zij speelden deze middag met rouwbanden om i.v.m. het overlijden van de moeder van hun één van hun keepers. Vanaf de aftrap was het RKDVC dat het overwicht in het spel had. Na enkele minuten kreeg Lars Kievits al een goede kans om de bal van dichtbij binnen te koppen maar zijn inzet ging helaas naast. RKDVC bleef de druk op de defensie van Wilhelmina zetten en dit resulteerde na een kwartier spelen in een verdiende 0-1 voorsprong door Lars Kievits die de bal keurig kreeg aangespeeld door Christiaan van de Velden. Het duurde tot de 24e minuut voordat Wilhelmina een kans kreeg voor de goal bij RKDVC. Hun aanval over links werd bij de eerste paal net naast geschoten. In de daarop volgende aanval van RKDVC bracht Ingmar Voorhaar de bal goed voor vanaf links maar de afwerking ging helaas voorlangs. Net voor rust leed Daan Dekkers (keeper RKDVC) bijna slordig balverlies nadat hij een speler van Wilhelmina wilde uitspelen maar hij wist de bal nog net op tijd met een schot weg te werken.
Na de rust ontving een speler van Wilhelmina de eerste gele kaart in een over het algemeen sportieve wedstrijd. Kort hierna wisselde Wilhelmina voor de eerste keer, Nick Kuijpers werd vervangen door Matthew Vos. De eerstvolgende aanval van Wilhelmina over links werd bij de 2e paal naast geschoten. Hierna volgde een tweede wissel. Michael van Ingen werd vervangen door Fons Bosman. Een vrije trap van ongeveer 20 meter werd door Wilhelmina net naast geschoten. In de 69e minuut werd een schot van Yori van Delft van 25 meter afstand nog net naast getikt door de keeper van Wilhelmina. De daarop volgende corner werd door Bas Verhoeven over gekopt. In deze periode schommelde het spel over en weer zonder dat er veel kansen werden gecreëerd. De gevaarlijkste actie was nog van de zijde van Wilhelmina die een schot van afstand keurig naast getikt zagen worden door Daan Dekkers. RKDVC had een dubbele wissel, Ingmar Voorhaar en Lars Kievits werden respectievelijk gewisseld door Osman Bostanci en Martijn van Esch. Wilhelmina wisselde voor de derde keer, Dennis Kroon werd vervangen door Mel van Kaathoven. Een terugspeelbal op de keeper van Wilhelmina werd in de 16 opgeraapt waardoor er een vrije trap kwam voor RKDVC. Helaas landde deze inzet op de lat. Enkele minuten later volgde de gevaarlijkste inzet van Wilhelmina. Een schot vanuit de tweede lijn werd keurig door Daan Dekkers nog naast getikt voordat deze in de kruising zou verdwijnen. In de 85e minuut maakte RKDVC aan alle onzekerheid een einde. Een aanval over links van Osman Bostanci werd via Yannick van Zutphen bij Ray Kivits bezorgd die deze keurig in de rechter hoek afwerkte, 0-2. Hierna werd Bas Verhoeven nog vervangen door Steven ten Cate waardoor ook RKDVC al haar wissels gebruikte. Een twijfel in de defensie van RKDVC gaf Wilhelmina nog een kans maar hun inzet belandde op de paal. In de blessuretijd kreeg Jasper Netten nog een gele kaart voor een zware overtreding die wellicht de frustratie toonde van Wilhelmina. Donkere wolken pakken zich samen voor Wilhelmina dat maar niet van de onderste plaats kan komen. De aangename voorjaarszon en de 3 punten bezorgde RKDVC zonnigere tijden want door deze overwinning blijven we in de bovenste regionen meedraaien. Volgende week komt Engelen 1 naar Drunen voor de volgende strijd in de derde klasse C.

Opstellingen:
Wilhelmina:             Bjorn van de Bersselaar, Jordey van Ham, Niels Haamans, Nick Kuijpers (52e Matthew Vos), Anil Secilmis, Michael van Ingen (58e Fons Bosman), Jasper Netten, Dennis Kroon (76e Mel van Kaathoven), Tom van Roosmalen, Rick van Beers, Roberto Janssen
RKDVC:                   Daan Dekkers, Giel Brands, Tim Poel, Damian van Bijnen, Bas Verhoeven (87e Steven ten Cate), Yori van Delft, Ray Kivits, Yannick van Zutphen, Lars Kivits (74e Martijn van Esch), Christiaan van de Velden, Ingmar Voorhaar (74e Osman Bostanci)
Scoreverloop:          0 - 1    Lars Kievits 15de
                                   0 - 2    Ray Kivits 85ste
Toeschouwers:         200