RKDVC 2
11-03-2018
0 - 2

Scheidsrechter:   C.J. Cuperus
Na twee matige wedstrijden op een rij wist 't Twidde vandaag weer eens 3 punten binnen te halen. Tegen de onderste van de ranglijst werd een simpele 0-2 zege behaald. En daarmee werd de kater van afgelopen jaar deels weggespoeld. Vorig jaar leed 't Twidde namelijk erg onnodig puntenverlies in de strijd tegen degradatie.

Vanaf minuut was het RKDVC dat de aanval zocht in Made, goede kansen ontstonden dan ook via de flanken en met diepgang vanuit het middenveld. Echter leidde dit niet tot doelpunten. Onder andere SP(rentree in de basis), SH en MP misten grote mogelijkheden. Na 15 minuten spelen was er even kortsluiting bij de spits van Madese Boys, dit leidde tot een directe rode kaart en een 10-11 situatie. Dit maakte het allemaal niet makkelijker voor 't Twidde. Made kuierden steeds verder terug en RKDVC werd steeds slordiger. 0-0 was dan ook de verrassende ruststand. Na rust speelde het zelfde spelbeeld af, RKDVC had de bal en Madese Boys stond tegen hun eigen 16 aan te leunen. Gelukkig was het RvW die via een snelle combinatie en een heerlijke afstandspoeier de ban brak. 0-1. Doordrukken en uitlopen naar een hoge score leek het devies, echter bleven de kansen moeizaam uitgespeeld worden. Uiteindelijk was het MB die a la Luuk de Jong via een schitterende omhaal de 0-2 binnenschoot. Dit was ondanks nog diverse goede mogelijkheden de eindstand.

Volgende week staat koploper sc 't Zand op het programma, om 11.30 uur wordt er afgetrapt aan de Sportlaan in Drunen. Graag nodigen wij iedereen uit om ons aan te komen moedigen in de strijd om de bovenste plaatsen. Tot volgende week!